Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
4°C
JUTRI
16°C
-1°C
Oceni objavo

Pokal Bleda v zimskem plavanju 2012

44 drznih plavalcev iz desetih držav je 11. februarja 2012 zaplavalo v Blejskem jezeru.
Zaledenelo Blejsko jezero je bilo v soboto, 11. februarja 2012 prizorišče prav posebnega zimskega športa. Na ta dan je temperatura vode v jezeru dosegla 3°C, v kopališču Grand Hotela Toplice, pa so se v »bazen« z 8 do 10 cm debelo ledeno skorjo podali drzni plavalci.

Med 44 udeleženci iz kar desetih držav, je bilo največ Slovencev, sledili so Britanci in Američani ter posamezniki iz Nemčije, Avstralije, Finske, Irske, Kostarike in Maroka.   Na predvečer prireditve smo v Hotelu Kompas Bled predvajali plavalska filma: »Winter Swimming« režiserja Jacka Brighta, ki se nam je pridružil na prireditvi in spregovoril nekaj besed o tem drznem športu ter film »Mož, ki je preplaval Amazonko«.  

Prizorišče tekmovanja se je v soboto dopoldne napolnilo s pogumnimi plavalci, ki so se pomerili v disciplinah 25m prsno, 25m prosto, 50m prosto, nekateri pa so se preizkusili v netekmovalni disciplini »pingvini« - skok v vodo. Gledalci so prireditev spremljali tako v kopališču kot tudi na jezeru.  


Zahvaljujemo se vsem, ki so prispevali k organizaciji Pokala Bleda v zimskem plavanju, saj nam je le s skupnimi močmi uspelo pripraviti tako čudovit dogodek, ki je s strani udeležencev prejel številne pohvale. Pokal Bleda v zimskem plavanju bomo izvedli tudi v letu 2013, tako da pogumne plavalce že sedaj vljudno vabimo, da se nam pridružijo.

Oglejte si tudi