Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-2°C
JUTRI
12°C
1°C
Oceni objavo

Letos že 45. srečanje gorenjskih turističnih delavcev

Na že 45. srečanju gorenjskih turističnih delavcev, ki tradicionalno poteka vsako prvo soboto v oktobru, so se tudi letos zbrali predvsem člani turističnih društev z vse Gorenjske, ki večinoma s prostovoljnim delom v društvih preko celega leta organizirajo množico prireditev in drugih dogodkov. Organizator tokratnega srečanja je bilo Turistično društvo Kranjska gora, ki praznuje 110 let uspešnega delovanja. Udeležence srečanja so pozdravili predsednica TD Kranjska Gora Klavdija Gomboc, župan občine Kranjska Gora Janez Hrovat, predsednica Gorenjske turistične zveze Lucija Kavčič, podpredsednik Turistične zveze Slovenije Dominik S. Černjak in vršilka dolžnosti direktorice Direktorata za turizem in internacionalizacijo pri Ministrstvu za gospodarstvo Eva Štravs Podlogar, pri čemer so vsi še posebej poudarili velik pomen prostovoljnega dela v turizmu.

Po kratkem kulturnem programu je Gorenjska turistična zveza podelila priznanja v akcijah Moja dežela, lepa in gostoljubna in Gorenjski nagelj na gorenjski balkon ter priznanja najzaslužnejšim posameznikom.

V kategoriji izletniških krajev je priznanje prejela vas Kupljenik v KS Bohinjska Bela, med posamezniki pa Franc Žerovc za svoj bogat prispevek k ohranjanju ljudskega izročila.

Oglejte si tudi