Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
-1°C
NED.
12°C
-2°C
Oceni objavo

Gorenjska in Bled na Expu

Bled - V Milanu v teh dneh poteka svetovna razstava Expo 2015. K sodelovanju je SPIRIT Slovenija povabil tudi slovenske turistične regije. Vsaka regija ima na voljo za predstavitev 14 dni, predstavljajo pa se lahko pred in ob paviljonu. Kot tretja po vrsti se bo med 1. in 14. junijem  preko regionalne destinacijske organizacije predstavila Gorenjska.

Za predstavitev v Milanu bodo pripravili vsebine za 4 panoje, ki jih bodo zapolnili z 8 reprezentativnimi fotografijami regije, preko katerih bodo obiskovalce povabili k doživetjem in aktivnostim na Gorenjsko ter vsebine tam, kjer bo to možno povezali z obstoječimi tiskanimi materiali (doživetja za družine, motoristične poti, kulinarika).

Oder in prostor pod njimi bodo namenili ureditvi t.i. »Relax&Reflex« cone oziroma prostora za počitek. Koncept predstavitve so črpali v dejstvu, da celotna Gorenjska predstavlja odmik od mestnega vrveža in hitenja, sprostitev in počitek v naravi. Kombinacija aktivnih doživetij na panojih in počitka ter sprostitve v Relax&Reflex coni sovpada s celotno zgodbo Slovenije kot zelene, zdrave in aktivne. V coni si bodo obiskovalci prek posebnih očal lahko ogledovali panoramske motive Gorenjske.

Za pogostitev bo ves čas EXPA skrbela Hiša kulinarike Jezeršek, ki bo med 1. in 14. junijem stregla gorenjske jedi, so sporočili s Turizma Bled.

Oglejte si tudi