Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
4°C
JUTRI
16°C
-1°C
Oceni objavo

Dvanajsta razstava adventnih venčkov

Razstavo adventnih venčkov v organizaciji Turističnega društva Bled zagotovo lahko imenujemo tradicionalna, saj je bila letošnja razstava na terasi Kavarne Park, ob drsališču, že dvanajsta po vrsti. Nekaj »mlajša« je delavnica, ki jo izvajamo v dneh pred razstavo. V vseh letih je udeležba tako na delavnici kot na razstavi odlična in že vrsto let adventne venčke izdelujejo tudi učenci v OŠ prof. dr. Josipa Plemlja Bled pod vodstvom mentorice Alenke Šimnic in sodelujejo na razstavi.

 

Dvodnevne delavnice pod vodstvom in budnim nadzorom gospe Mete Kenda se je letos udeležilo 17 članic društva, vsaka je izdelala vsaj dva venčka, nekatere pa tudi več. Na razstavi je sodelovalo 41 venčkov odraslih izdelovalk in 32 venčkov učencev 8. razredov OŠ prof. dr. Josipa Plemlja Bled. Kot je že navada, so obiskovalci z glasovanjem izbrali najlepše izdelke v otroški in odrasli kategoriji, svoje pa je povedala tudi strokovna komisija, ki je z ostrim očesom ocenjevala tako izdelavo kot okrasitev in barvno skladnost venčka. Oceni publike in strokovne komisije sta si pogosto v nasprotju. Čeprav tekmovanje ni glavni namen razstave, jih omenjamo. Prvi trije v posamezni kategoriji prejeli simbolične nagrade, ki jih je prispevalo Turistično društvo Bled. Zmagovalke po izboru publike so bili pri učencih OŠ Bled Pia Katarina Arko, Connie Žerovec in Zala Krašovec, pri odraslih  Judita Piškur, Bernarda Polanec in Irena Kraner, po izboru strokovne komisije pa pri učencih Oš Bled Katarina Arko, Špela Capuder in Nika Potočnik in med odraslimi Natalija Kos, Nataša Kristan in Alenka Poklukar. Zmagovalcem seveda gredo iskrene čestitke, vsekakor pa se strinjamo z obiskovalcem, ki je na glasovalni listič zapisal »Vsi so prečudoviti!«.

 

Letošnjo razstavo smo združili z dobrodelnostjo. Pridružili smo se pobudi Sava hotelov Bled in na vhodu na teraso Kavarne Park obiskovalcem in domačinom ponudili sveže pečeno posmoduljo in zbirali prostovoljne prispevke za družino v stiski iz okolice Bleda. Zbrali smo nekaj čez 400,00 Eur in upamo, da bo ta znesek družini vsaj malo polepšal prihajajoče praznične dni.

 

 

 

Oglejte si tudi