Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Bliža se rok za oddajo in plačilo turistične takse

Rok za oddajo mesečnega poročila o številu prenočitev, znesku turistične takse ter nakazilo na račun Občine Bled je 25. april 2016.

 

Na podlagi 28. in 30. člena Zakona o spodbujanju razvoja turizma (Ur.l. RS, št. 2/2004, 57/2012, 25/2014 in 17/2015) morajo pravne osebe javnega in zasebnega prava, samostojni podjetniki posamezniki, sobodajalci in kmetje, ki sprejemajo turiste na prenočevanje, pobirati turistično takso v imenu in na račun občine, hkrati s plačilom storitve za prenočevanje.

Do 25. v mesecu za pretekli mesec so zavezanci dolžni občini predložiti mesečno poročilo o številu prenočitev in znesek turistične takse ter jo nakazati na račun Občine Bled.

 

Število prenočitev in znesek turistične takse sporočite na spletnem naslovu  https://www.ttaksa.si.

Tisti zavezanci, ki dopisa s svojo davčno številko in ključem niste prejeli, vas prosimo, da se na spletni strani https://www.ttaksa.si/register/ registrirate kot nov uporabnik in dodate objekte, v katerih sprejemate turiste na prenočevanje.

Po registraciji je potrebno urediti podatke o objektu in preveriti oziroma vpisati ostale podatke.

Dodatna pomoč pri registraciji je na voljo na spletnem naslovu https://www.ttaksa.si/pomoc/.

Za vse informacije v zvezi z registracijo, uporabo novega sistema, obračunavanjem in nakazilom turistične takse se lahko obrnete na g. Roberta Kovača (Cadis d. o. o.) na elektronski naslov info@ttaksa.si ali na ga. Urško Vidmar (Občina Bled), na telefonsko številko 04 / 575 01 26 oz. elektronski naslov urska.vidmar@bled.si .

Oglejte si tudi