Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
SOB.
22°C
4°C
Oceni objavo

Bled se je predstavljal v Slovenski hiši v Ruhpoldingu

Svetovno prvenstvo v biatlonu se nam bo za vedno vtisnilo v spomin, saj so naši biatlonci osvojili srebrno medaljo v mešani štafeti, Jakov Fak je postal svetovni prvak na 20 km preizkušnji, tako, da se je slovenska biatlonska ekipa uvrstila med najuspešnejše na svetu.

Slovenci pa smo na tem svetovnem prvenstvu v Ruhpoldingu na Bavarskem izstopali še po eni stvari. Obiskovalce tekem in visoke goste smo vabili v  Slovensko hišo, ki je bila  družabno stičišče pred ogledom biatlonskih tekem ob zvokih narodno zabavne glasbe in gorenjske kulinarike. Slovensko hišo smo organizirali Organizacijski komite Pokljuka, Zavoda za turizem Bleda in Bohinja v  sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo.

 

Obiskovalcem v Slovenski hiši so ob domači glasbi postregli s pristno gorenjsko hrano (zaseka, bohinjski sir, kranjska in suha klobasa)  in napitki. Pred hišo je stal Aljažev stolp (replika stolpa v naravni velikosti) in mini slovenska tržnica. Obiskovalcem so bili na voljo informativno-promocijski materiali o Sloveniji, Bledu in Bohinju, pripravili pa smo tudi posebne »biatlonske pakete«, s katerim želimo pridobiti več tujih obiskovalcev na tekme svetovnega pokala, ki bodo na Pokljuki od 12. do 16. decembra letos.

 

V desetih dneh je hišo obiskalo veliko gostov, med njimi tudi predsednik svetovne biatlonske organizacije IBU, Andres Besseberg, ki je bil nad predstavitvijo navdušen. Še posebej pestro je bilo po osvojitvi  medalij. Organiziran je bil tudi  Slovenski večer, na katerega so bili povabljeni številni novinarji mednarodnih medijev ter predstavniki tujih tour operaterjev in turističnih agencij. Ponovno se je pokazalo, da šport in turizem z roko v roki, predstavljata najboljšo promocijo Slovenije, je v izjavi za javnost zapisala direktorica Turizma Bled, Eva Štravs Podlogar.

Oglejte si tudi