Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
10°C
JUTRI
14°C
-2°C
Oceni objavo

Turistični avtobus bo povezal občini Bled in Radovljica

Bled, Radovljica - Na Turizmu Radovljica v letošnjem poletju poskusno uvajamo novost, turistični avtobus, ki bo v juliju in avgustu turistom in obiskovalcem Bleda omogočil ogled zanimivosti v  občini Radovljica.


Avtobus, ki je po zgledu iz tujine poimenovan Hop-On Hop-Off Radol'ca, bo vsak torek in petek naredil štiri krožne vožnje. Start avtobusa bo v Veliki Zaki na Bledu, ustavil se bo še na  Mlinem in na avtobusni postaji Union,  kampu Šobec ter nadaljeval vožnjo skozi Lesce, Radovljico, Begunje, Podvin, Brezje, Podnart, Kropo, Kamno Gorico, Lipnico ter se vrnil v Radovljico in na Bled.

Poleg stalnih programov in zanimivosti, ki si jih turisti v krajih lahko ogledajo, bodo lokalna turistična društva v določenih terminih za obiskovalce pripravila tudi vodene oglede v Begunjah, Mošnjah, Kropi in na Brezjah, v Radovljici pa bo za vodene oglede po mestu poskrbel Turizem Radovljica. V Čebelarskem in Mestnem muzeju bodo na voljo delavnice, v Kropi bo v teh dneh na ogled kovanje žebljev v vigenjcu Vice, v muzeju Avsenik pa bodo obiskovalcem ponudili popust pri vstopnini v muzej in jih sprejeli v gorenjski narodni noši. Cena enodnevne vozovnice bo 4,00 €, otroci pa bodo imeli vožnjo brezplačno. Avtobus bo predvidoma pričel z vožnjo 2. julija, v kolikor pa dela na cesti Radovljica – Kropa ne bodo pravočasno končana, pa nekoliko kasneje. Avtobus bo obratoval do 23. avgusta.

 

Namen avtobusa, ki ga organizira Turizem Radovljica, ob podpori Občine Bled  in Turizma Bled, izvaja pa Alpetour, je popeljati turiste iz turističnih centrov po manj prepoznavnih, a zelo atraktivnih krajih občine. Letošnji projekt je piloten, vendar upamo, da bo zaživel in ga bomo v prihodnjih letih lahko razširili na več dni v tednu.

Vozni red turističnega avtobusa in ostale informacije so na voljo v blejskih mini inforomacijah, na spletni strani www. radolca.si ter v posebni publikaciji, ki bo na voljo v TIC-ih.

 

Turizem Radovljica

Oglejte si tudi