Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-2°C
JUTRI
10°C
2°C
Oceni objavo

Točka VEM

Točka VEM

 

 

V sklopu Upravne enote Radovljica deluje točka VEM (vse na enem mestu), ki je bila ustanovljena z osnovnim namenom, da se bodočim in že aktivnim podjetnikom olajša postopek registracije s.p. oziroma ustanovitve enostavne d.o.o., hkrati pa stranki omogoči, da na istem mestu uredi tudi vse v zvezi z davki in prijavo v socialna zavarovanja.

 

V skadu z vizijo projekta in seveda vizijo Upravne enote Radovljica, to je omogočiti strankam čimvečji spekter uporabnih informacij na enem mestu, smo se na upravni enoti odločili, da na točki VEM uvedemo svetovalne ure, ki potekajo vsak torek med 8.00 in 12.00. uro. Zaželjena je predhodna najava,  saj se ob predhodnem naročilu lažje in bolj celovito posvetimo problematiki.

Na točki VEM stranke lahko uredijo vpis v Poslovni register (s.p.) ali v Sodni register (enostavne d.o.o.), oddajo davčne podatke, uredijo prijavo, spremembo ali odjavo iz socialnih zavarovanj, oddajo vlogo za spremembo podatkov firme, sedeža, dejavnosti in zastopnikov, oddajo sporočilo o prostem delovnem mestu, vlogo za izdajo obrtnega dovoljenja in podelijo pooblastilo.

 

Naš dolgoročni cilj je, da obseg informacij v okviru svetovalnih ur še povečamo. Naša želja, ki jo ponavljamo že nekaj let je, da bi lahko na tej točki povezali vse več informacij vseh državnih institucij, ki delujejo na teritorialnem nivoju (FURS, ZRSZ, ZPIZ, ZZZS).   

 

Po številu opravljenih storitev na točki VEM na leto,  smo v samem vrhu saj smo v primerjavi z ostalimi točkami VEM po Sloveniji, ki so v letu 2014 v povprečju sprejele 546 vlog, to številko krepko presegli za skoraj še enkrat. Smo UE z največjim številom opravljenih VEM postopkov med vsemi UE, med vsemi točkami VEM, ki jih je 141,  smo bili v letu 2014 na 12. mestu.

 

Ob tej priložnosti  vabimo vse, ki bi želeli o delovanju točke VEM izvedeti več, da se 3.novembra 2015, v popoldanskem času,  predvidoma od 13.00 – 17.00 ure na točki VEM na sedežu Upravne enote Radovljica, Gorenjska cesta 18,  udeležite  dneva odprtih vrat.

                                                                                             

 

 

 

 

 

 

                                                                                  UE Radovljica

Oglejte si tudi