Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
0°C
JUTRI
15°C
-3°C
Oceni objavo

Spremembe v vodstvu Turizma Bled

Svet Zavoda Turizma Bled je poslal naslednje sporočilo za javnost:

SPOROČILO ZA JAVNOST

 

Svet zavoda je na svoji seji 28. 4. 2017 iz nekrivdnih razlogov razrešil direktorja zavoda Jaka Ažmana. V dveh letih od imenovanja je večkrat prišlo do razhajanj med ključnimi deležniki blejskega turizma ter direktorjem zavoda. Svet zavoda meni, da je bila v veliki meri neustrezna komunikacija in premalo povezovanja na destinaciji, s tem pa se ni v celoti uresničevala strategija blejskega turizma niti ni bila v tem času ustrezno nadgrajena.

Svet zavoda je mnenja, da je rast blejskega turizma v zadnjih letih pripisati številnim dejavnikom, predvsem pa sistematični promociji destinacije Bled skozi vrsto let, geostrateškim in političnim razmeram v svetu ter razvoju nekaterih novih produktov in ponudbe na Bledu v različnih oblikah. Število nočitev je tako preseglo 800.000, znesek pobrane turistične takse pa milijon eurov, podaljšuje se tudi doba bivanja.

Svet zavoda je na isti seji sicer sprejel besedilo razpisa za imenovanje novega direktorja zavoda, ki bo objavljen po prvomajskih praznikih. Do konca razpisnih postopkov, vendar najdlje za 6 mesecev, je bil za vršilca dolžnosti direktorja zavoda z zaposlitvijo za polovičen delovni čas imenovan Matjaž Berčon. Polovično zaposlen ostaja tudi na Občini Bled kot pomočnik župana za infrastrukturni in strateški razvoj. 

Svet zavoda kot ključne kratkoročne naloge vidi nadgradnjo dolgoročne strategije blejskega turizma in uskladitev s strateškim razvojem občine, zagon kongresnega in prireditvenega urada s ciljem pospeševanja prodaje izven klasične ponudbe, razvoj paketa novih produktov na destinaciji, ki je zavezana trajnostnemu in sonaravnemu razvoju, odpiranja komunikacijskih poti in vzpostavljanje partnerstev v kraju ter širše v regiji.

 

Svet zavoda Turizma Bled

Oglejte si tudi