Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-2°C
JUTRI
12°C
1°C
Oceni objavo

Veslaška tekmovanja na Bledu

Konec tedna, od petka do nedelje, bo Bled ponovno veslaško obarvan, saj se bosta odvijali dve vzporedni tekmovanji – tradicionalna 57. mednarodna regata in mladinsko evropsko prvenstvo. Na mednarodni regati bodo moči merili člani in mlajši mladinci, medtem ko je mladinsko evropsko prvenstvo rezervirano za mladinsko selekcijo. Mladinsko evropsko prvenstvo je v svoji krstni lanskoletni izvedbi Slovencem prineslo zlato. Po najžlahtnejši medalji sta posegla veslača dvojnega dvojca Jan Kanduč in Jernej Markovc. Tudi letos bo to pomembno tekmovanje za našo mladinsko reprezentanco, ki jo sestavlja 5 posadk.  Cilj vseh slovenskih posadk je uvrstitev v veliki finale, v boju za medaljo pa bi lahko videli vsaj lanskoletnega zmagovalca. Slovesna otvoritev mladinskega evropskega prvenstva bo v petek, 8. junija ob 19.30 na Olimpijskem trgu pri Športni dvorani na Bledu.

 

Predtekmovanja se bodo začela v soboto ob 9.00, v popoldanskih urah bodo repasaži; polfinala in finala pa se bodo zvrstila v nedeljo.

V okviru mednarodne regate pa bo tekmovalo 200 tekmovalcev v članski in mlajši mladinski kategoriji. 160 posadk prihaja iz 10 držav. Mednarodna regata se bo začela že v petek, ko bodo od 10. ure dalje predtekme, od 16.30 dalje pa finala. 

Oglejte si tudi