Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
SOB.
22°C
4°C
Oceni objavo

Veslači v boj za naslove najboljših v Evropi

Bled  - Veslače prihodnji konec tedna čaka nastop na evropskem prvenstvu v španski Sevilli. Letos bo sodelovalo 34 držav, kar je največja in najmočnejša udeležba na tovrstnem prvenstvu doslej. Pestro udeležbo gre pripisati spomladanskemu terminu, ki sovpada s siceršnjim terminom prve tekme za svetovni pokal. Slovenske barve bo zastopalo osem veslačev v vsaj štirih posadkah.

 

Selektor Miloš Janša pa se v teh dneh sooča s težavami pri sestavi dvojnega četverca, saj sta izpadla dva člana posadke, ki je bila lani na prvenstvu stare celine bronasta. Jernej Markovc bo moral prvenstvo izpustiti zaradi mature, pred dnevi pa so zdravstvene težave onemogočile nastop tudi Mateju Rojcu. Namesto Markovca bo tako v dvojni četverec sedel Luka Špik, medtem ko bo selektor četrtega člana posadke – v čolnu sta še Jan Špik in Gašper Fistravec – izbral na zadnjih treningih. V igri sta veslača dvojnega dvojca Janez Zupan in Jure Grace, ki bi sicer morala v Sevilli nastopiti v dvojnem dvojcu. Tisti, ki ne bo izbran v posadko četverca, naj bi veslal v enojcu.

 

Selektor kljub menjavam v čolnu v zadnjem hipu ostaja optimističen. V ospredje postavlja nemško in hrvaško posadko, ostalim čolnom pa bi bili Slovenci lahko konkurenčni. V Sevilli bodo nastopili tudi lahki veslači; Rajko Hrvat v enojcu ter Jure Cvet in Matevž Malešič v dvojnem dvojcu.  

 

V Minsk pa sta že odpotovali posadki, ki bosta Slovenijo zastopali na mladinskem evropskem prvenstvu. Največ stavijo na Gašperja Ferlinca in Miho Ramšaka v dvojcu, kjer računajo na odličje, v Belorusiji pa bo nastopil tudi dvojni četverec v postavi Gašper Ostanek, Dean Maslo, Žan Črnac in Žiga Zarič. 

Nataša Mrak

Oglejte si tudi