Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-1°C
JUTRI
12°C
-2°C
Oceni objavo

Prvomajska regata končana

Bled - Veslači in veslačice so se konec tedna ustavili na Bledu, kjer je potekala tradicionalna prvomajska regata. V članski konkurenci je bil pričakovano najboljši Luka Špik (na fotografiji), ki je oba dneva pometel s konkurenco v enojcu, včeraj pa se je pridružil še Gašperju Fistravcu, Mateju Rojcu in Jerneju Markovcu v dvojnem dvojcu. Zanimiv je bil tudi obračun dvojnih dvojcev, kjer sta Fistravec in Rojec v zadnji četrtini proge prehitela blejsko posadko Jana Špika in Markovca, ki sta sicer večino proge veslala v rahlem vodstvu.

Blejski veslaški klub je bil sicer najuspešnejši pri zbiranju medalj. Skupno so zbrali 23 medalj, enajst zlatih, devet srebrnih in tri bronaste.

Prvomajska regata je sicer prva domača preizkušnja v novi sezoni, kjer se oblikujejo posadke za večja mladinska in članska tekmovanja, za mlajše veslače pa je to priložnost, da domačemu občinstvu pokažejo, kako pridno so trenirali pozimi. Čez tri tedne veslače čaka prvi zahtevnejši test v mednarodni konkurenci v Essnu, na Bledu pa bodo spet tretji vikend junija, ko bo na jezeru potekala mednarodna regata.

Oglejte si tudi