Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
4°C
JUTRI
15°C
-2°C
Oceni objavo

Nočna 10ka 2017 - letos z rekordnimi 3003 tekači!

V soboto, 8. julija

bo Bled ponovno tekaški center Slovenije. Ena najbolj atraktivnih in množičnih tekaških prireditev v Sloveniji - tradicionalni nočni tek okoli Blejskega jezera letos gosti 3003 tekače. Vsi rekreativci in tekači, ki se želijo pomeriti na lepo urejenih poteh po nabrežjih jezera, vabljeni na 10 kilometrsko preizkušnjo (krog in pol). Za začetnike in slabše pripravljene bo na voljo rekreativni tek (1,2 km), poskrbljeno pa bo tudi za najmlajše z otroškim tekom (400 in 800m). 
Starši, ki se želijo udeležiti teka, bodo lahko brez skrbi za njihov podmladek, saj bo organizirano varstvo otrok z izkušenimi vzgojiteljicami, ki pripravljajo zanimive delavnice in animacije. Prireditev se bo  začela že v popoldanskih urah, ko bo na voljo sejem in predstavitve športne opreme, pestra gostinska ponudba in zabavni program z znano glasbeno skupino Joške vn. Ob 18h bo štart rekreativnega teka, ob 20h otroškega teka, vrhunec večera pa bo ob 22h, ko se na krožno pot z blejske promenade podajo tekači na 10 km. Glasno navijanje in živa glasba bo spremljala tekače od štarta do cilja, kjer jih čaka nočno presenečenje.
Prijave na tek za 10km so še odprte, še vedno pa možne na otroški in rekreativni tek na www.nocna10ka.net, kjer dobite tudi vse dodatne informacije. Vsa tekač prejme bogato darilno vrečko, ki med drugim vsebuje naglavno lučko, posebno športno darilo, zapestnico za kremšnito in še nekaj presenečenj! Za zmagovalce bo na voljo bogat nagradni sklad.
Tek bodo kot običajno obiskali tudi znani gostje iz slovenske estrade, politike in gospodarstva na čelu s predsednikom države Borutom Pahorjem.
Marko Roblek


Vitezi Dobrega Teka vas vabijo v svojo družbo! www.nocna10ka.net

 

Oglejte si tudi