Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
-1°C
NED.
12°C
-2°C
Oceni objavo

Jutri se začenjajo preizkušnje v biatlonu

Pokljuka - Organizacijski odbor Pokljuka tudi letos na Rudnem polju na Pokljuki organizira IBU svetovni pokal v biatlonu, ki bo od 6. do 9. marca. To bo prvo mednarodno biatlonsko tekmovanje najvišje ravni po olimpijskih igrah, kjer bo nastopila tudi bronasta Teja Gregorin in večina olimpijskih prvakov z legendarnim Norvežanom Olejem Einarjem Bjoerndalnom na čelu. Slovenske barve bodo zastopali še Jakov Fak, Klemen Bauer, Janez Marič, Peter Dokl, Lenart Oblak in Andreja Mali ter Anja Eržen. Poleg šprinterskih in zasledovalnih tekem bodo gledalci lahko spremljali najboljše svetovne lovce na smučeh še na tekmah s skupinskim štartom. Poznavalci radi imenujejo to najbolj zanimivo in dramatično tekmovanje tudi »biatlonska formula 1«. Zaradi gostoljubja, ki ga nudita Bled in Bohinj, je letos pričakovati tudi povečan obisk predvsem nemških navijačev, ki so že dodobra zasedli blejske hotelske kapacitete.

 

Vstopnice

Cene vstopnic še vedno ostajajo dosegljive širšim množicam, saj se njihova cena giba od 10 EUR/osebo za četrtkovi tekmi do 15 EUR/osebo za sobotni ali nedeljski tekmi. Naprodaj so na Petrolovih bencinskih servisih, Kompasu Bled in ostalih prodajnih mestih Eventima (www.eventim.si). Na dan tekmovanja jih bo možno kupiti tudi še na blagajni pred vstopom na prizorišče.

 

Brezplačen avtobusni prevoz

V ceno vstopnic je vključen tudi brezplačen avtobusni prevoz na relaciji Bled – Pokljuka – Bled, ki ga organizator močno priporoča vsem, ki se boste odpravili na Pokljuko. Parkiranje  osebnih vozil obiskovalcev na Rudnem polju namreč ne bo možno. Posebni avtobusi bodo vozili s parkirišča pri blejski športni dvorani vse tekmovalne dni. Prva vožnja bo tri ure pred začetkom prve dnevne tekme, vse nadaljnje pa glede na zapolnitev sedežev oz. približno vsake pol ure.

 

Zabavni program

Na biatlonskem stadionu vas bodo pred, med in po tekmah zabavali znani slovenski glasbeniki in plesne skupine. Po tekmah se bo zabava nadaljevala v gostinskem šotoru v neposredni bližini biatlonskega stadiona. Na Bledu bo v petek in soboto zvečer zbirališče biatlonskih navijačev v Trgovskem centru Bled, Club Stop pa bo odprl vrata tekmovalcem in spremljevalcem tekmovalnih ekip že v četrtek.

 

OK Pokljuka

 

Oglejte si tudi