Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
4°C
JUTRI
15°C
-2°C
Oceni objavo

Evropsko prvenstvo v ITF tekvondoju

Bled - Bled  bo od 22. do 29.aprila gostil odprto Evropsko prvenstvo v ITF tradicionalnem tekvondoju! ITF Zveza za tradicionalni tekvondo Slovenije in Turizem Bled, zavod za pospeševanje turizma, bosta na Bledu od 22. do 29. aprila  organizirala odprto evropsko prvenstvo v tradicionalnem tekvondoju, ki združuje kar štiri prvenstva: 18. člansko, 19.mladinsko, 5.veteransko in 3.otroško.  

Pričakovana udeležba je približno 700 športnikov iz 25 držav. Tekmovanja bodo v Športni dvorani na Bledu, vstopnine ne bo!  Vljudno vabljeni!

 

Tekvondo nekoč in danes

 

Med Kitajsko in Japonsko leži majhna in skrivnostna Koreja. Na prepihu velikih civilizacij v večni borbi za samostojnost je razvijala svojo civilizacijo in samobitnost. To je domovina Taekwon-doja. Tae pomeni stopalo, leteti, poleteti; Kwon pomeni roka, zaprta v pesti ali samo roka; Do pomeni umetnost, šola, smer.

 

Taekwon-do je dokumentiran in spremljan približno 2000 let, tako ga najdemo v zgodovini Koreje že tri leta pred našim štetjem. V letu 1935 je skupina arheologov našla svetiščne reliefe, ki prikazujejo kraljevska borca v borbenem stavu, ki je zelo podoben današnji tehniki taekwon-doja, takrat imenovanega Tae Kyon.

 

Novodobna zgodovina te borilne veščine pa sega v leto 1955, ko je 11. aprila Choi Hong Hi imenoval novo veščino tae kwon-do. Do danes je takrat nastala borilna veščina osvojil številna srca po vsem svetu, saj ima v 114 državah približno 40 milijonov članov. 

 

 

Danes na tisoče mladih po vsem svetu v svojih telovadnicah pod budnimi očesi mojstrov trenira tekvondo ter spreminja smrtonosne udarce v igro in šolo za življenje.

Oglejte si tudi