Logo MojaObčina.si
JUTRI
9°C
5°C
PET.
14°C
-1°C
Oceni objavo

Državno prvenstvo v enojcih in 56. Prvomajska regata Bled, 18.-19. april 2015

Ta konec tedna bosta na Blejskem jezeru organizirani dve regati. V soboto bodo najboljši slovenski veslaški nastopili na Državnem prvenstvu v enojcih, v nedeljo pa bo na sporedu 56. izvedba tradicionalne Prvomajske regate.

 

Državno prvenstvo v enojcih je novost, ki daje sobotnemu sporedu spomladanske regate, ki je bil že tradicionalno namenjen nastopom v enojcih, večjo veljavo, boljši pregled nad individualno kvaliteto in polno udeležbo najboljših slovenskih veslačev, z izjemo Luke Špika, ki pavzira, ter Jerneja Markovca in Grega Domanjka, ki sta na študijo v ZDA. Tekmovalci in tekmovalke se bodo v enojcih pomerili v članski, mladinski in mlajšemladinski kategoriji. Predtekmovanja bodo potekala od 10. do 11. ure, finali pa med 16. in 18. uro. Pri članih so prijavljeni praktično vsi reprezentančni kandidati za A in U23 reprezentanci, v isti konkurenci bodo nastopili tudi lahki veslači. Na startu bodo tudi trije najboljši iz posameznih kategorij – Gašper Fistravec od članov A, Rajko Hrvat od lahkih veslačev in Gašper Ferlinc od mlajših članov.

 

V nedeljskem programu 56. Prvomajske regate bodo nastopili tudi tekmovalci in tekmovalke v pionirskih kategorijah, kjer so prijave tudi najštevilčnejše. Pri članih in mladincih je predviden nastop v večjih čolnih (dvojnih dvojcih in dvojnih četvercih), o čemer pa se bodo selektor in trenerji odločili po sobotnem DP.

 

Regati te vikend bosta predvidoma dali tudi nekaj odgovorov glede nadaljnjih nastopov in sestave posadk za reprezentančne nastope. Člane prvi čaka že 8.-10. Maja na svetovnem pokalu na domačem prizorišču, mlajši člani bodo nastopili teden dni kasneje v nemškem Essnu, mladinci pa se bodo za vozovnice za mladinsko EP borili v Münchnu.

 

Športni pozdrav!

 

Jernej Slivnik

Oglejte si tudi