Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
23°C
5°C
Oceni objavo

Brez finala v Luzernu

Luzern - V Luzernu se nobenemu od naših čolnov ni uspelo uvrstiti v veliki finale. Luka Špik je bil v polfinalu četrti, zaostal je za Nemcem Hacjerjem, Kubancem Rodriguezom in Nizozemcem Braasom. V repasažu ni uspelo tudi dvojnemu dvojcu ni uspelo in bo jutri prav tako nastopil v B finalu.


Luka Špik je začel dobro in bil na prvim 500 metrih tik za favoriziranim Nemcem Marcelom Hackerjem. V drugi četrtini proge ga je prehitel Kubanec Angel Rodriguez, vendar pa je še vedno imel prednost pred četrtim Roelom Braasom in tako zagotovljeno mesto v A finalu. V nadaljevanju pa Luka ni zdržal močnega tempa in je moral priznati premoč še Nizozemcu, tako da je v cilj priveslal četrti. Prehitel je Američana Johna Gravesa in Mehičana Cabrera. Iz druge polfinalne skupine so se v A finale uvrstili Čeh Synek, Britanec Campbell in Bolgar Bozhilov. Luka bo tako danes nastopil v B finalu ob 09:45. Njegovi nasprotniki bodo skifisti Švice, Litve, Madžarske, ZDA in Mehike.

 

Luka Špik po tekmi: »Do polovice proge je bilo v redu, druga polovica pa na žalost slabše, saj so mi pošle moči. Očitno se mi je nabrala utrujenost s treningov, Henleya in posledice bolezni. Zato mi v drugi lolovici zmanjka moči in ne morem parirati drugim, ne glede na to, koliko se trudim. B finale bom skušal odpeljati najbolje, kar sem trenutno sposoben in poskusil izničiti, kar me trenutno najbolj tare.«

 

Gašper Fistravec in Jernej Markovc bi morala biti v repasažu najmanj druga, vendar pa jima to v močni konkurenci ni uspelo. Startala sta sicer pogumno in vodila na prvih 500 metrih, potem pa so ju v drugi četrtini posadke Velike Britanije (lani peta na OI, tretja v Etonu), Norveške (lani sedma na OI) in Argentine (lani četrta na OI) prehitele in takšen vrstni red je ostal do cilja. V veliki finale so se poleg Velike Britanije in Norveške uvrstile še Italija, Litva iz drugega repasaža ter neposredno iz predtekmovanj Nemčija in Nova Zelandija. Naša dva bosta danes ob 09:27 nastopila v B finalu.

 

Aleš Zupan je v C finalu zasedel četrto mesto in s tem skupno 16. mesto. V zadnji tekmi so ga prehiteli skifisti Grčije, Rusije in Nove Zelandije, prehitel pa je predstavnika Indonezije in Moldavije. Rajko Hrvat in Matevž Malešič sta v lahkem dvojnem dvojcu zmagala v D finalu in tako zasedla skupno 18. mesto, je sporočil Jernej Slivnik iz Veslaške zveze Slovenije.

 

Oglejte si tudi