Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
2°C
SOB.
17°C
3°C
Oceni objavo

Blejski kolesarji v drugem delu sezone uspešni

Bled - Dobri rezultati v prvem delu sezone so vzpodbudili kolesarje KK Grega Bole, da so se na treningih še bolj trudili. Rezultati niso izostali. Ob zaključku sezone lahko ugotovimo, da so bili v samem državnem vrhu v vseh kategorijah.

Pri mlajših dečkih do 13 let sta skozi celo sezono izstopala dva kolesarja. Andrej Šranc je osvojil tretje mesto na cestnem državnem prvenstvu,  uspešen je bil tudi v Pokalu Slovenije, kjer je po zaslugi dveh zmag in številnih drugih mestih osvojil končno drugo mesto.

Maj Žnidar se je v drugem delu sezone čedalje bolj bližal stopničkam za zmagovalce, ki so se mu vztrajno izmikale v spomladanskem delu. Na svoj račun je prišel na državnem prvenstvu v vožnji na čas, kjer je končal kot tretji. Rezultat je potem ponovil še na veliki nagradi Mengša. V Pokalu se je prebil kar na peto mesto in s tem pripomogel, da je ekipa mlajših dečkov zaostala le za novomeško Adrio Mobil. Lepi rezultati so vzpodbuda tudi za ostale člane ekipe (Vid Slapničar, Maks Gal Novak, Žiga Prešern, Maruša Šmit), da bodo v zimskem obdobju pridno nabirali kondicijo za novo sezono.

Med dečki B je Miha Fink zasedel 9. mesto v Pokalu Slovenije in 4. mesto v mednarodnem pokalu Alpe-Adria.

Starejši dečki do 15 let (David Kosovel, Peter Šranc, Kristjan Medja, Matic Šmit, Matija Topolovec, Bor Slapničar) so tudi letos ekipno blesteli. Osvojili so prvo mesto v državi in premagali konkurenco tudi v Pokalu Alpe-Adria. Med posamezniki sta izstopala Peter s 3. mestom na cestnem DP, 4. mestom skupno v PSLO in A-A), ter David s1.mestom na DP na stezi v vožnji na 2000m, 2. mestom skupno v pokalu A-A in 6. v PSLO.

Med mlajšimi mladinci je imel odlično sezono Grega Matija Černe. V kronometru, ki je štel za državno prvenstvo, je zasedel tretje mesto in si dokončno priboril mesto v reprezentanci za olimpijado mladih, ki je potekala v nizozemskem Utrechtu. Tam mu je sreča obrnila hrbet, saj je po padcu ter tehničnih težavah ostal brez možnosti za vidnejšo uvrstitev.  Poškodba mu je preprečila višjo uvrstitev od 6. mesta v PSLO.                                                    

Tadej Kosovel se je skozi celo sezono boril za visoko uvrstitev v Pokalu Alpe-Adria in zasedel končno 6. mesto.

V kategoriji mladincev se je v drugem delu sezone izkazal Matic Veber. Na zmagovalne stopničke se je uvrščal tako na domačih dirkah kot preizkušnjah v sosednji Italiji. V Pokalu je zasedel 4. mesto. Sezono je zaključil z naslovom državnega prvaka v vzponu.

Po novembrskem premoru že sledijo priprave za novo sezono.

Marjan Knaflič

 

Oglejte si tudi