Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
4°C
JUTRI
16°C
-1°C
Oceni objavo

Biatlon je pred vrati

Rudno polje - Čeprav se jesen počasi preveša v zimo, se Pokljuka že intenzivno pripravlja na svetovni pokal v biatlonu, ki bo letos nekoliko prej kot običajno. Najboljši svetovni lovci na smučeh se bodo tokrat zbrali na Rudnem polju že 8. decembra, ko je na sporedu prvi uradni trening. S šprinterskima tekmama se bo le dan zatem tudi uradno pričela 21. izvedba svetovnega pokala v biatlonu. Sobotni program bosta napolnili zasledovalni preizkušnji za moške in ženske, nedelja pa je rezervirana za štafete.

 Kot pravijo organizatorji, so priprave na IBU svetovni pokal v biatlonu na Pokljuki že nekaj časa v polnem teku, trenutno pa željno pričakujejo predvsem nizke temperature, ki bi omogočile zagon snežnih topov, saj je zadnji vikend postregel z le nekaj centimetri naravnih snežnih padavin. Tekmovalke in tekmovalci bodo v Slovenijo prispeli neposredno po uvodnih preizkušnjah v švedskem Östersundu, zato bo letos tekmovanje skrčeno le na tri tekmovalne dneve, vendar s šestimi tekmami kot običajno.  

 

Tudi letos se poleg zanimivih biatlonskih bojev obeta bogat spremljevalni program z nastopi znanih slovenskih glasbenikov, plesnih skupin in drugo animacijo za gledalce. Tudi letos je v ceno vstopnic vključen avtobusni prevoz z Bleda in iz Bohinjske Bistrice na Pokljuko in nazaj.

Oglejte si tudi