Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
2°C
SOB.
17°C
3°C
Oceni objavo

V APRILU NOVO IGRIŠČE

April, ki je takoj po začetku prinesel praznik in se bo končal s še več prostimi dnevi, je bil pester in bogat z najrazličnejšimi dejavnostmi, kot je narava bogata s spomladanskim brstenjem.
Že prvi dan smo v tekmovanju z vetrom, kdo bo hitrejši in močnejši, z vsemi močmi prelagali papir s tehtnice v zabojnike in jih napolnili s 86.730 kilogrami.

Ta dan je bil najboljši pouk za enega od 7. razredov, saj so ga v celoti preživeli v Groharjevi hiši na Sorici. Učenci so bili ves čas umetniki, najprej glasbeniki, potem likovniki. Spoznali so tolkala, sestavili svoj orkester in priredili pravi koncert. Osvojili so tehniko slikanja in ustvarili prave likovne umetnine. Drugi pa so morali v tem času izkazovati svoje znanje iz matematike na področnem tekmovanju za Vegovo priznanje v Bohinjski Bistrici.

Navdušeni fiziki, vseh pet učencev naše šole, so prejeli srebrno Stefanovo priznanje na regijskem tekmovanju iz fizike, dva med njimi nadaljujeta svojo tekmovalno pot v državnem merilu.

Na področnem matematičnem tekmovanju je sedem učencev osvojilo srebrno Vegovo priznanje, trije najboljši med njimi odhajajo na državno tekmovanje v Tržič.

Zaključeno je kemijsko tekmovanje, ki nam je prineslo pet bronastih in eno srebrno Preglovo priznanje.

Vidna mesta, od drugega do osmega,  so zasedle vse skupine naših učencev, ki so na regionalnem tekmovanju v konstruktorstvu in tehnologiji obdelav pokazali svoje spretnosti pri obdelavi papirja, lesa in umetnih snovi.

Dve ekipi sta v robotiki pristali na šestem in drugem mestu.

Tekmovanje iz angleščine je bilo namenjeno učencem devetega razreda; izkupiček je bil deset bronastih priznanj in eno srebrno, zasluženo na državnem nivoju.

Ob različnih prireditvah imamo priložnost poslušati mlade pevce, člane otroškega in mladinskega pevskega zbora. Ta mesec je za njimi uspešna območna revija, s katere sta se oba zbora vrnila z doseženim drugim mestom.

Petek, 11. april, je Bled zaznamovala akcija Potres Bled 2015. Naša šola je bila soudeležena z izvedbo evakuacije. Učenci so po načrtu zapustili šolo. Vse dogajanje zunaj nje so z zanimanjem spremljali in radi bi videli še več, kot je bilo mogoče.

 

Nekaj razmišljanj sedmošolcev:

Vaja je bila pomembna, saj moramo poznati ukrepe v primeru potresa. Všeč mi je bilo tudi, da se je predstavila vojska. (Jure)

Bilo je zanimivo, ko so pripeljala vsa urgentna vozila. Rada sem pogledala vojaško opremo in tank.   (Amalija)

Ta akcija se mi je zdela zanimiva in koristna. Ko smo čakali zunaj, smo si lahko ogledali gasilske avtomobile, ki so super. Zelo mi je bila všeč predstavitev vojaških vozil, orožja in zaščite. A brez okusnega ričeta dan ne bi bil to, kar je bil.  (Ajda)

Na dnevu evakuacije sem se zabavala, saj je prihajalo veliko reševalcev ter gasilcev in vojakov. Všeč mi je bilo, ko smo jedli vojaško hrano (ričet); bila je zelo okusna. Spoznali smo tudi nekaj vojaških reševalnih pripomočkov. Všeč mi je bilo, ko so pred glavnim vhodom v šolo uprizorili, kaj se lahko zgodi v primeru potresa. Šolo smo morali zapustiti pri drugem izhodu. (Mina)

Akcija Potres Bled 2015 se mi je najbolj vtisnila v spomin po dobri hrani pri vojakih. Vem, da je bila potrebna zaradi tega, če bi se potres res zgodil, da bi bili pripravljeni. Pri vojakih smo videli orožje, avtomobile in predmete za reševanje. (Grega)

Videl sem, kako so prihiteli gasilci z lučkami in sireno. Evakuirali so nas iz šole na igrišče. Nato smo odšli na stadion in dobili zelo dober ričet s klobaso, kruh, jabolčni zavitek, banano in pijačo. Predstavili so nam vojaško opremo in orožje. Tam mi je bilo najbolj všeč, saj so nam dali v roke puške. (Jakob)

 

V drugi polovici meseca so najmlajši učenci naše šole osvojili ekipno prvo mesto na regijskem tekmovanju v troboju, najstarejši pa so imeli zahtevno in odgovorno nalogo, saj so se srečali na občinskem in republiškem zasedanju mladih parlamentarcev. Naj se kalijo v njih dobre misli, da bodo kovali srečno prihodnost!

April smo zaključili z največjim dogodkom – uradnim odprtjem novega  igrišča. Nastop vseh skupin naj pomeni začetek bolj športno preživetega prostega časa vseh, ki se zavedajo, da je gibanje zdravo in koristno. Hkrati pa naj bo v vseh uporabnikih le-tega zavedanje, da je treba to našo skupno novo pridobitev spoštovati in jo ohranjati, da bo lahko razveseljevala še mnoge generacije, je zapisala predmetna učiteljica slovenščine, Eleonora Slapar Starič

Oglejte si tudi