Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
2°C
SOB.
17°C
3°C
Oceni objavo

Učenci OŠ Ribno razigrano v pomlad

Ribenski učenci so na prireditvi Pozdrav pomladi s svojimi mentoricami zopet pripravili čudovit pomladno obarvan  program. Nastopili so prav vsi učenci. Pevski zbor nam je ubrano zapel nekaj pomladnih pesmic. Petošolci so pripravili točko z boomwhackersi (uglašene cevi). Mladi recitatorji so s pomladnimi recitacijami uspeli v dvorani pričarati pravo pomladno vzdušje, prvošolci pa povedali, da imajo lepe mamice. S plesnimi ritmi so se nam predstavili učenci Studia Ritem.

Dramski krožek je premierno uprizoril gledališko igro Peter Pan. Igralci so nas spretno, mamljivo in zelo prepričljivo popeljali v deželo Nije. Spoznali smo Petra Pana, nagajivega fantiča, ki ni hotel nikoli odrasti. Tudi njegova druščina nas je s svojimi pustolovščinami uspela spraviti v dobro voljo in  gledalci smo neizmerno uživali. Učenci 3.,4. in 5. razreda so bili zelo prizadevni na vajah. Z veseljem so oblikovali še eno predstavo in jo popestrili s svojimi izvirnimi idejami.Res smo lahko ponosni na naše odlične mlade igralce.

Igralsko obarvan je bil tudi kulturni dan, ki smo ga preživeli v gledališču na Jesenicah. Najprej smo si ogledali igrico Lepotica in zver. Nato smo tudi sami za nekaj trenutkov postali pravi igralci. Spoznali smo gledališki bonton in pokukali kaj vse se dogaja v zaodrju.V gledališču smo preživeli res poučen in zanimiv dan.

 

Blanka Valant

Oglejte si tudi