Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
6°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

Poučno in razigrano počitnicam naproti na Podružnici Ribno

Dramski krožek je s predstavo Mala baletka v režiji Nuše Poljanec in Blanke Valant razveselil učence na Osnovni šole Antona Janše v Radovljici in otroke  iz vrtca na Bledu.  Prvošolčki in drugošolci so z učiteljicama prespali v šoli in skupaj doživeli nepozabno čarobno noč z obiskom dveh prijaznih pravljičnih junakov. Tretješolci so se z učiteljico Alenko Čeh udeležili tabora Rdečega križa, ki je potekal pod sloganom – Moj srček mora biti zdrav.  Prvošolčki so obiskali frizerski salon Brigita v Ribnem. Prijazna lastnica gospa Brigita Ferjan jim je predstavila frizerski poklic.  Učenke Nina Ferjan, Karin Pesrl in Meda Polančec so članice  PGD Selo pri Bledu. Udeležile so se regijskega tekmovanja trojk v gasilskih veščinah in se uvrstile na državno prvenstvo. Za dosežen uspeh  mladim gasilkam in mentorju Toniju Kristanu iskreno čestitamo.

Čebelarska zveza Slovenije je tudi našemu čebelarskemu krožku podarila ogledni panj.  Mladi čebelarji so ga premazali z ekološkim zaščitnim sredstvom. Okrasili so ga s panjskimi končnicami, ki so jih naslikali pod vodstvom mentorice Danijele Ambrožič. Hišnik Tine Torkar je izdelal kovinsko ogrodje in poskrbel za postavitev panja na vrtu pred šolo. Čebelar Blaž Ambrožič je ob sodelovanju učencev, ki obiskujejo čebelarski krožek, v panj naselil čebeljo družino.  

Šolsko leto smo zaključili pod Ribensko goro skupaj s starši, s predstavniki in predsednikom KS Ribno Dušanom Žnidaršičem. S kulturnim programom, ki so ga pripravili učenci šolskega radia Strgavnik z mentorico Meri Poklukar, smo počastili krajevni praznik in dan državnosti, hkrati pa smo se spomnili prijetnih dogodkov iz šole.

                                                                                                       Meri Poklukar, Podružnica Ribno

Oglejte si tudi