Logo MojaObčina.si
JUTRI
9°C
5°C
PET.
14°C
-1°C
Oceni objavo

NOVEMBRSKO POVEZOVANJE GENERACIJ

Mrakoben je bil november samo zaradi oblačnega vremena, v šoli je bilo čutiti veliko jasnine in sonca.
V začetku meseca  je v OŠ Cerklje ob Krki potekalo tekmovanje Mladina in gore, ki se ga je udeležilo 80 ekip iz vse Slovenije. Našo šolo so zastopali učenci 6. in 7. razreda, ki so se po svojih močeh prizadevali za dober uspeh.

Dobili smo rezultate državnega tekmovanja iz logike, ki je potekalo že v oktobru na Koroški Beli. Tekmovalo je šest učencev, dobili smo srebrnega in zlatega tekmovalca.

S tekmovanja iz biologije Proteus nam je osmošolka prinesla bronasto priznanje.

Svoje znanje angleščine je na tekmovanju pokazalo petnajst učencev, med njimi je deset prejemnikov bronastega priznanja.

 V času krvodajalske akcije na Bledu so učenci 9. razreda v šoli poslušali predavanje o krvodajalstvu, potem pa so obiskali zdravstveni dom, da so videli še praktičen potek te humane dejavnosti v domačem kraju.

Osrednji dogodek meseca je bil prav gotovo Plemljev dan. Letos smo ga združili z vseslovensko akcijo Tradicionalni slovenski zajtrk. Učenci so ob prihodu v šolo najprej pojedli zajtrk, ki je bil pospremljen s šolskim radiom, po katerem so poslušali o bontonu pri jedi.   Sledile so dejavnosti v okviru programa Plemelj povezuje generacije. V šolski avli nas je pozdravil gospod Potočnik, predsednik Društva upokojencev Bled, in nam zaželel uspešno delo. Starejše gospe, ki jih v društvu povezujejo ročna dela, so svoje spretnosti v vezenju, pletenju in kvačkanju prenesle na naše učence. V delavnicah je vladalo delovno vzdušje in na koncu se je prav vsakdo lahko pohvalil s svojim izdelkom. Za mnoge je bila to prva praktična izkušnja z ročnim delom. Tudi ob tej priložnosti  se želimo gospem, ki so v vlogi mentoric vodile naše učence pri delu, toplo zahvaliti in upamo na dogovor za prihodnje leto: spet se snidemo in na novo ustvarjamo  s svojimi spretnimi rokami!

Mesec smo zaključili z obiskom dobrodelnega koncerta Obudimo (za)upanje, v katerem nas je dr. Andrej Stermecki, svetovni popotnik, z glasbo popeljal okrog sveta. Veliko je govoril, pel, plesal, žongliral, učil izraze bontona v tujih jezikih, učenke oblačil v oblačila daljnih dežel,  Festivalna dvorana je bila nabita z energijo neobičajnega, zanimivega, radoživega, je zapisala predmetna učiteljica, Eleonora Slapar Starič. 

 

Oglejte si tudi