Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
0°C
JUTRI
15°C
-3°C
Oceni objavo

NOČ Z ANDERSENOM IN NOČ KNJIGE na OŠ Bled

22. 4. 2016 je bilo  na OŠ Bled živahno tudi ponoči. Knjiga je del nas že od vekomaj in kljub moderni tehnologiji nas še vedno očara in popelje v svet realnosti ali svet domišljije. Kar 29 učencev  naše šole je bilo izbranih za ta poseben večer, ki smo ga začeli že ob 18. 00 in starše na literarnem večeru popeljali svet pravljice.  Predstavili so svoje pravljice, pesmi in misli na temo  Nekoč je bilo……

A kaj kmalu smo staršem pomahali in se drug drugemu poredno nasmehnili. Nismo prav dobro vedeli, kaj nas čaka, a zagotovo smo vedeli, da bo ta noč  zabavna, bralna, smejalna in predvsem polna presenečenj.

Pa se je začelo,  veselo in s pravljico Nekoč je bilo…. Vsak si je po poslušanju naredil svojo bralno kazalko, potem pa smo se šli nadihati svežega zraka kar na igrišče. Da so igrala zabavna vam ne bomo razlagali. Sledila je dobra večerja in slastna Emina Blejska kremšnita (Conditus). Ob pol desetih pa delavnice. Kam naj vas popeljemo  najprej? Mogoče v daljne čase k pravljičarju H. C. Andersenu z, ali pa k sladkim zalogajem, mogoče raje v ustvarjalno delavnico z obseki iz plastike, seveda tudi na zabavno igro desne in leve polovice možgančkov. Na koncu pa  k  našim »sedmarkam#, ki so naredile pravi disko s slastnimi mini sadnimi palačinkami in podivjanimi baloni. Bravo Eva, Naieli, Pia in Zoja.

Smo že v novem dnevu in ura je točno 1.00. Kaj pa sedaj? Brat, v telovadnico poskakovat, se igrat ali klepetat? Pa smo se lotili kar vsega po vrsti, saj do jutra tako nismo zaspali. Zakaj pa bi, če je preveč dela v šolski knjižnici in knjige kar vabijo k branju. Tudi »knjigožerki«  Marina in Saša, ki sta nas čuvali celo noč, nas nista ovirali pri traparijah,  ups -   branju.

Hvala Meti Sebanc, Ireni Burja, Mateji Sirk, Bernardki Bernard za hudo dobre delavnice in Marini Vukaševič ter Saši Zupan za celo  NOČ  preživeto z nami.

Zadovoljni in neprespani Knjigožeri OŠ Bled

Oglejte si tudi