Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
2°C
NED.
13°C
-1°C
Oceni objavo

Junaki našega časa

Tema letošnjega otroškega parlamenta je Junaki našega časa.

Tudi na naši šoli smo imeli v povezavi s to temo obisk posebne vrste. V petek, 6.aprila,  sta nas obiskala naša krajanka, dobitnica olimpijske medalje Sara Isakovič  in svetovni popotnik in borec za pravice zatiranih ljudi Tomo Križnar.

Sara Isakovič nam je povedala o svojih začetkih v plavanju. »S trudom se da vse doseči,« je ponovila kar nekajkrat. Nemogoče stvari lahko dosežemo, če si le resnično močno želimo in se za svoje cilje močno trudimo. Ob tem pa ne smemo pozabiti na učenje, ki nam bo v življenju  prineslo tisto, s čimer moramo biti dobro opremljeni, posebno v težkih časih, v kakršnih živimo. To je znanje.

Tomo Križnar nam je predstavil življenje zatiranih Nub in njihov trd ter neizprosni  boj za golo preživetje. Postal je prijatelj in zaupnik plemen, ki so na milost in nemilost prepuščeni nepojmljivemu nasilju.  Opremil jih je s filigranskimi kamerami, s katerimi lahko posnamejo nasilje, v katerega svet sicer ne bi mogel verjeti. Njegove besede zvenijo kot ena sama hvalnica Človeku, Življenju in Svobodi.

Junaka, ki sta se nam v vsej svoji izredni skromnosti predstavila, sta v vsakem izmed nas pustila globok pečat, če ne drugače pa v misli, da nam je lepo, pa kakor koli že včasih tožimo. Z izbiro junakov je imela mentorica otroškega parlamenta res srečno roko. Učenci so imeli priložnost spoznati dva resnično izredna človeka.

                                                                                   

Oglejte si tudi