Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
1°C
JUTRI
12°C
1°C
Oceni objavo

Gorniški tabor Mojstrana 2016

Tretji teden septembra sva se s prijateljem Juretom udeležila Gorniškega tabora v Mojstrani. OŠ Mojstrana ga organizira pod okriljem Unesco združenja šol. Na taboru smo bili učenci iz Mojstrane, Ljubljane, Beograda in Bleda.

V ponedeljek smo se zbrali na OŠ Mojstrana. Po sprejemu smo plezali na umetni steni v njihovi telovadnici in si ogledali Planinski muzej. Popoldne pa smo imeli pohod na Mlinco nad vasjo Dovje. Zvečer so se nam pridružili učenci iz Srbije.

V torek smo se že zjutraj podali po poti Triglavske Bistrice proti slapu Peričnik. Prvi slap je visok 52 metrov. Nadaljevali smo po poti pod Galerijami do doline Vrat. Nastanili smo se v Šlajmarjevem domu. Popoldne so nam gorski reševalci predstavili njihovo delo, reševanje iz gora. Sestavili so žičnico, po kateri smo se nekateri spustili iz vrha skale. Zvečer smo imeli predavanje o živi in neživi naravi gospoda Jožeta Miheliča.

Tudi sredino jutro je bilo bolj megleno in oblačno. Podali smo se proti Luknji, a nam je vreme zagodlo in smo prišli le do bivaka pod Luknjo. Popoldne in zvečer smo bili v koči. Imeli smo spoznavni večer.

Četrtkovo jutro je bilo lepo. Pravo jesensko vreme. Zato smo se povzpeli na Bivak IV. pod Škrlatico. Pot je bila kar strma in naporna. Na bivaku smo se razgledali, pomalicali in odšli navzdol. Po kosilu smo imeli likovno delavnico. Z barvicami ali svinčnikom smo slikali pokrajino. Zaključen večer je bil poln smeha in zabave.

Zadnji dan pa smo imeli pohod iz Vrat v Mojstrano. Prijetno utrujeni smo se poslovili od novih prijateljev. Zadovoljni, da smo preživeli dober in zanimiv tabor, smo odšli domov, je zapisal Grega Rihtar, učenec 9.b  OŠ prof. dr J. Plemlja Bled.

Oglejte si tudi