Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
23°C
5°C
Oceni objavo

Ekskurzija turističnega podmladka OŠ Bled

Turistični podmladek OŠ Bled se je 10. novembra odpravil na strokovno ekskurzijo po Sloveniji. Člani podjetniško-turističnega krožka so nam po poti povedali nekaj več o mestih in zanimivostih, mimo katerih smo se peljali. Ponovili smo zanimivosti o Bledu, izvedeli nekaj novih podatkov o Radovljici in Kranju. Pri Ljubljani smo slišali pripovedko o Šmarni gori, ki govori, kako so domačini z zvijačo pregnali Turke, zato še danes zvon namesto ob 12.00 zvoni ob 11.30. Naučili pa smo se tudi himno turističnega podmladka z naslovom Turizem smo ljudje.  V vasi Vitanje smo si ogledali Kulturno središče evropskih vesoljskih tehnologij (KSEVT). Večkrat smo bili začudeni in presenečeni nad tem, kako so si ljudje pred stotimi leti predstavljali polete v vesolje. Videli smo, kakšno hrano jedo v vesolju, kako izgleda naša Zemlja z roba našega Osončja in posnetek robota na Marsu. 


Zavita cesta in dobra volja sta nas vodili naprej v Prekmurje. Gorat svet se je postopoma spreminjal v ravninskega. Prispeli smo v vas Grad, ki stoji na mestu v pradavnini aktivnega vulkana. Krtek Oli nam je razložil vse o nastanku vulkanov, nato pa smo si nadeli čelade in se skozi cev podali na pot v središče vulkana. Oli nam je po poti povedal, kako nevarni so lahko izbruhi vulkanov, kako je nastalo naše vesolje, kaj se skriva pod zemljo in kakšne kamnine sestavljajo plasti pod zemljo. 

Po skupinskem slikanju smo se odpravili proti Mariboru, kjer smo se skozi staro mestno jedro odpravili s turističnim vlakcem in se nato še popeljali z ladjico po reki Dravi. 

Pot nazaj smo si krajšali z nagradnim kvizom, ustavili pa smo se tudi na Trojanah, kjer smo si privoščili slastne krofe.


Za uspešno izvedeno ekskurzijo se zahvaljujemo Turističnemu društvu Bled, ki nam bo v celoti pokril stroške avtobusnega prevoza.

 

Peter Zupan, OŠ Bled

Oglejte si tudi