Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
14°C
0°C
Oceni objavo

BLEJSKI KOZOROGI AKTIVNO V JESEN

S planinskim krožkom smo letošnje šolsko leto začeli zelo zagnano. V krožek je včlanjenih preko šestdeset učencev. Krožek deluje v treh skupinah. Na matični šoli in na obeh podružnicah. Glavnino prevoznih stroškov krije PD Bled.

Že septembra smo izkoristili sončno soboto in se s Soriške planine povzpeli na vrhove nad planino. Najvišji, MOŽIC, 1602 m, nas je navdušil s prekrasnim razgledom. Z žepnimi svetilkami smo raziskovali bunkerje pod vrhom.

V TEDNU OTROKA, 5. oktobra, nas je PLANINSKO DRUŠTVO BLED ponovno povabilo na BREZPLAČNI družinski pohod do BLEJSKE KOČE na LIPANCI. Srečanja se je udeležilo preko šestdeset otrok in staršev. Pred kočo nas je pozdravil predsednik društva Janez Petkoš, ki s širokim srcem podpira mlade planince. Seveda ni manjkala slastna Joževa enolončnica.

Ker se mladi planinci zavedamo, da so le čiste gore v naš ponos, smo se v soboto, 11. oktobra pridružili zaključku vseslovenske akcije OČISTIMO NAŠE GORE IN PLANINE in se podali na Pokljuko. Veseli smo bili, da smeti ni bilo veliko.

Kar tri ekipe, DRZNE MUŠNICE- Irena, Ana, Nika, Katarina Lucija,  PRETKANI GAMSI - Grega, Jure, Nadej, Rok in PEHTINE ROŽCE Urša, Katarina, Saša in Zala, so se 8. novembra udeležili tekmovanja MLADINA IN GORE v Cerkljah ob Krki, so zapisali BLEJSKI KOZOROGI.

Oglejte si tudi