Logo MojaObčina.si
JUTRI
8°C
4°C
ČET.
10°C
4°C
Oceni objavo

50. obletnica valete

30. maja je generacija osnovnošolcev, rojenih 1950,   praznovala 50. obletnico valete Osnovne šole Bled. Nekdanjih učenk in učencev blejske in okoliških osnovnih šol je bilo takrat okrog 200. Od danes živih 163 se je srečanja udeležilo 68 učencev in tri bivše učiteljice, gospe Marija Oman Kapus, Ana Lješevič in Margareta Leban

Velika večina takratnih učencev je zdaj upokojencev, zanje pa vemo, da nimajo veliko časa, zato odsotnost nekaterih lažje opravičimo. Nekaterim je udeležbo preprečila bolezen, nekaterih pa niti velika oddaljenost ni ustavila. Tako je Marta Zupan prišla celo iz Švice. Nekaj je žal takih, za katerimi so se izgubile vse sledi, tako da jih niti nismo mogli povabiti. To so Miša Bem, Darja Habič Vida Hodnik, Jelena Kobav, Mileva Marjanovič, Mirjana Milkovič, Nada Nemgar, Katarina Preželj, Edmund Reichart, Anica Sušnik Anica in Milanka Vukojevič. Veseli bomo vsake dodatne informacije, ki bi nam jo o njih  lahko posredovali bralci, tako da bi jih lahko povabili na naslednje srečanje.

Nekateri  smo se videli prvič po 50 letih, zato je bilo tem za pogovore res veliko. Česar si nismo uspeli povedati zdaj, si bomo pa čez pet let, ko se nameravamo spet srečati. 

Blejski Abrahamci

 

Oglejte si tudi