Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
4°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

15 let lutkovnega krožka na OŠ prof. dr. Josipa Plemlja Bled

V tem šolskem letu lutkovni krožek praznuje 15 let delovanja pod mentorstvom Elizabete Žnidaršič S. – Erži.
V letošnjem letu smo pripravili predstave Poslednji škrat, prirejeno besedilo po istoimenski knjigi Vladimirja Verdnika. V njej so se z odrskim debijem predstavili tretješolci in četrtošolec, ki se je z lutko spoprijateljil že v lanskem letu. Preizkušene lutkarice so pripravile predstavo Drevo ima srce in sicer v senčni tehniki. Z zgodbo, ki so jo uprizorile, so ganile marsikatero srce v dvorani. Ob premieri  smo  v goste povabili Otroški pevski zbor pod vodstvom Irene Kosmač. Ubrano so zapeli nekaj simpatičnih pesmi in prisrčno popestrili večer.

Prav posebej za to priliko pa so se zbrali tudi« stari lutkarji«, ki zdaj že obiskujejo srednje šole in pripravili krajšo lutkovno – igrano improvizacijo. Z veseljem smo v dvorani pozdravili tudi prvo generacijo lutkaric, ki je pred več kot desetletjem žela uspehe z lutkovno igrico Zeleni fantek. Ob dogodku  nas je šola presenetila z rojstnodnevno torto.

Premiero so si ogledali tudi prizadevni bralci, ki so večer nadaljevali v Noč z Andersenom.

 

V petnajstih letih se je nabralo preko 40 lutkovnih prireditev, s katerimi smo nastopali po bližnji in daljni okolici. Skupine se redno uvrščajo na selekcionirana območna srečanja lutkarjev v Kranju, v letih 2008, 2010 in 2011, pa je skupina, poimenovana fantov Zvezdni prah žela še prav posebne uspehe s svojimi avtorskimi predstavami Vojna zvezd VII, J&J in 23 ur- 1 frej.com. Uvrstili so se na državno srečanje lutkarjev in prejeli zlata priznanja. Tudi ostale skupine po mnenju selektorjev dosegajo visoko kvaliteto, je zapisala mentorica Elizabeta Žnidaršič S.

Ob obletnici je na ogled tudi razstava lutk iz preteklih let. Razstava bo na ogled do petka, 18. aprila, 2014. Vabljeni na ogled!

Oglejte si tudi