Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
0°C
JUTRI
14°C
-2°C
Oceni objavo

Slovenija na biatlonskem SP v Ruhpoldingu

Urad vlade Republike Slovenije za komuniciranje, Slovenska turistična organizacija, Zavoda za turizem Bleda in Bohinja in Organizacijski komite Pokljuka bodo v partnerskem projektu pripravili in organizirali t.i. Slovensko hišo ob svetovnem prvenstvu v biatlonu, ki poteka v Ruhpoldingu na Bavarskem.
Biatlon je že vrsto let eden izmed najpopularnejših in najbolj vznemirljivih zimskih športov. Njegova priljubljenost pa še vedno narašča, zato ni bilo težko izbrati primernega trenutka in kraja, da nemškim gostom predstavimo Slovenijo in še posebej Gorenjsko s turističnima biseroma Bledom in Bohinjem, ki sta z biatlonom že vrsto let tesno povezana.

 

Slovenska hiša v Ruhpoldingu, ki vsak dan v dopoldanskih in popoldanskih urah služi kot družabno stičišče pred ogledom biatlonskih tekem, obenem ponuja obiskovalcem in biatlonskim navdušencem vse tisto, po čemer sta Slovenija in Gorenjska dobro poznani. Pristna domača hrana, avtohtoni napitki, domača glasba, ki jo je pomembno zaznamoval Slavko Avsenik, naravne lepote in gostoljubni ljudje bodo znali poskrbeti, da se bo v njej vsakdo dobro počutil. Replika Aljaževega stolpa v naravni velikosti z najvišje slovenske gore Triglava (2864 m), mini slovenska tržnica, dnevne nagradne igre in veliko zaključno žrebanje s koncertom narodnozabavnega ansambla Veseli svatje (v soboto, 10. marca ob 18. uri) pa bodo zagotovo prepričali še vse tiste, ki se želijo vsaj za trenutek seznaniti s tem delom Slovenije. Poudarek bo namenjen tudi posebnemu jubileju, saj se bo med 12. in 16. decembrom 2012 na Pokljuki (visokogorski planoti v Julijskih Alpah med Bledom in Bohinjem) znova zaustavila karavana najboljših svetovnih biatlonk in biatloncev. Prav letos namreč mineva 20 let, ko je Pokljuka prvič gostila tekme biatlonskega svetovnega pokala in enajst let od zadnjega biatlonskega svetovnega prvenstva na slovenskih tleh.

 

V večernih urah je Slovenska hiša namenjena zaključenim in povabljenim skupinam, sprejemom športnikov ob osvojitvi kolajn, srečanju gospodarstvenikov iz obeh držav in novinarskim konferencam.

 

Slovenska hiša v Ruhpoldingu je prvič odprla svoja vrata 1. marca in jih bo zaprla 11. marca 2012 na naslovu Fritz Am Sand 1, 83324 Ruhpolding, Bavarska, in je le slaba dva kilometra oddaljena od osrednjega biatlonskega stadiona.

 

INFO:

Predstavništvo Slovenske turistične organizacije v Nemčiji

Majda Rozina Dolenc, tel.: +49 (0)160 90360994, e-mail: slowenien.fva@t-online.de

Slovenska hiša - Ruhpolding 2012

Tomaž Šušteršič, tel.: 040/484 495, e-mail: tomaz.sustersic@sloski.si

Povezave

www.bled.si

Oglejte si tudi