Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
23°C
5°C
Oceni objavo

Sezona in prireditve, ki jih ne manjka

Bled - Odlično sezono v Turizmu Bled nadgrajujejo s pestrim dogajanjem tekom celega leta, enega od vrhuncev pa predstavljajo prihajajoči meseci, v keterih lahko domači in tuji gosti pričakujejo Narodnozabavno Hit parado, Okuse Bleda v blejskih restavracijah in vrhunec decemberskega dogajanja: Blejsko pravljico z začetkom 2.decembra.  Vsi dogodki so obiskovalcem dostopni tudi na spletni strani http://www.bled.si/si/dogodki.


Izjemno rast obiska je deležen tudi Blejski grad, s katerim upravlja Zavod za kulturo Bled. Direktor Matjaž Završnik: »Do konca leta pričakujemo rekorden obisk na Blejskem gradu, saj ga  bo najverjetneje obiskalo preko 400.000 gostov. Že do 24.10.2016 je bilo obiskovalcev 385.693, ker je 31 % več kot v enakem obdobju preteklega leta.« Ob tem še poudarja, da se je število domačih obiskovalcev skoraj podvojilo, kar dokazuje, da je grad atraktivno mesto, s katerega ni zgolj lep razgled, ampak tudi center pestrega dogajanja (predavanja, koncerti, deli festivalov Bled in Okarina, slikarske razstave itn.). Izpostaviti velja organizacijo 26. festivala Okarina, ki si ga je ogledalo več kot 10.000 ljudi, do konca leta pa sledi še pester nabor dogodkov (podroben opis v prilogi).


Poleg odličnih rezultatov se lahko na gradu pohvalijo tudi z investicijami, s katerimi želijo še približati glavno turistično točko: tako so prenovili glavno stopnišče od vodnjaka do vhoda v Viteško dvorano, popolnoma novo je tudi stopnišče na obrambni zid. Veliko dela je bilo storjenega na prenovi elektro in drugih instalacij ter na sistemih protipožarne in protivlomne zaščite, vključno z instalacijo  video nadzora na zunanjih površinah. Zaključuje pa se tudi najzahtevnejša investicija – prenova zahodne dostopne poti iz smeri Višc, ki je bila zaradi izjemno zahtevnih geoloških posegov mnogo zahtevnejša od načrtov. Pot predstavlja enega glavnih dostopov iz smeri razširjenega grajskega kompleksa, v katerega bomo vlagali v bodoče.

Oglejte si tudi