Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
4°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

Še zadnji koraki pred gradnjo južne obvoznice

Blejski občinski svet mora potrditi še en dokument, potem zadevo prevzame Direkcija za ceste.

Blejski občinski svet bo danes odločal o podrobnem prostorskem načrtu za južno razbremenilno cesto. Pot do današnjega odločanja pa je bila dolga.

 

Občinski svet Občine Bled je namreč že pred leti sprejel Odlok o lokacijskem načrtu za južno razbremenilno cesto. Na podlagi tega odloka je podjetje  Projekt nizke zgradbe   Ljubljana, izdelalo projekt za pridobitev gradbenega dovoljenja. Zaradi spremenjenih predpisov, zagotovitve ustrezne propustnosti in zagotovitve prometne varnosti, projektne rešitve  odstopajo od določil Odloka o lokacijskem načrtu za južno razbremenilno cesto na Bledu, zato je bilo  lokacijski načrt potrebno spremeniti in dopolniti oziroma sprejeti nov občinski podrobni prostorski načrt . Občina Bled je sklenila pogodbo o izdelavi načrta z LUZ   Ljubljana.

 

Decembra 2010  je občina zaprosila nosilce urejanja prostora za smernice. Sredi maja 2011 so dobili dopis Ministrstva za okolje in prostor, v katerem so obćino obvestili, da je za Občinski podrobni načrt   potrebno izvesti presojo vplivov na okolje. Za izdelavo okoljskega poročila so sklenili pogodbo z izdelovalcem Prostorsko načrtovanje  iz Ljubljane. 16. avgusta lani je Ministrstvo za okolje in prostor izdalo pozitivno mnenje o ustreznosti dopolnjenega okoljskega poročila. Dopolnjen osnutek občinskega podrobnega načrta za južno razbremenilno cesto je bil javno razgrnjen lani avgusta in septembra, stališča do pripomb so bila sprejeta konec lanskega novembra. 

 

S tem so izpolnjeni vsi pogoji za sprejem Odloka o Občinskem podrobnem prostorskem načrtu za Južno razbremenilno cesto na Bledu in o tem bo danes odločal občinski svet. Izgradnja južne razbremenilne ceste je eden največjih projektov v zgodovini občine Bled.

Oglejte si tudi