Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
-2°C
SOB.
18°C
3°C
Oceni objavo

Saubermacher ponovno prihaja v občini Bled in Gorje

Z novim letom 2013  v občinah Bled in Gorje javno gospodarsko službo obdelave in odlaganja mešanih komunalnih odpadkov prevzema nov izvajalec,  Saubermacher Slovenija d.o.o. skupaj s Centrom za ravnanje z odpadki Puconci. Občini sta izvajalca izbrali z javnim razpisom na podlagi najugodnejše ponudbe in 28. 12. 2012 sklenili ustrezni koncesijski pogodbi. Tako se bodo vsi odpadki odvažali iz zbirnega centra občin na predelavo in odlaganje v Puconce, del odpadkov pa naprej na sežig v Avstrijo.

 

S tem se tudi za gospodinjstva uveljavljajo nove cene in storitve, ki sta jih v prehodnem obdobju krila občinska proračuna. To sta predvsem strošek obvezne obdelave odpadkov pred odlaganjem in finančno jamstvo za količino odloženih odpadkov. Ker se pa ta na podlagi zelo uspešnega ločevanja že na izvoru vztrajno niža, v občinah pričakujejo, da bo finančni učinek za gospodinjstva minimalen.

 

Izvajalec zbiranja in prevoza odpadkov od gospodinjstev do zbirnega centra ostaja javno podjetje Infrastruktura Bled, d.o.o. Prav tako lahko v zbirnem centru gospodinjstva in pravne osebe oddajo vse druge vrste odpadkov, za kar bodo potem poskrbeli pooblaščeni izvajalci, so sporočili iz občin Bled in Gorje.

 

 

 

Oglejte si tudi