Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-1°C
JUTRI
12°C
-2°C
Oceni objavo

Redni odvoz kosovnih odpadkov in zelenega vrtnega odpada

Bled - Marca Infrastruktura Bled d.o.o. zopet začenja z rednimi odvozi kosovnih odpadkov in zelenega vrtnega odpada iz gospodinjstev. Gospodinjstva so že   prejela koledar s termini odvozov in bone za odvoz kosovnih odpadkov, zelenega vrtnega odpada in bon za prevzem biorazgradljivih vrečk.  Bone skrbno varujte, saj imajo vrednost in so pogoj za izvedbo brezplačnega odvoza kosovnih odpadkov ali zelenega vrtnega odpada oz. za brezplačen prevzem biorazgradljivih vrečk. Izpolnjen bon je treba oddati teden dni pred želenim terminom odvoza, s tem se uvrstite na listo za odvoz. O točnem datumu vas bo po telefonu obvestil predstavnik Infrastrukture Bled. Odpadke je potrebno pripraviti na enem prevzemnem mestu, prevzemno mesto mora omogočati dostop specialnemu vozilu s hiabom in mora biti v neposredni bližini objekta, za katerega je izdan bon.

 

KOSOVNI ODPADKI

 

Redni odvoz kosovnih odpadkov za gospodinjstva poteka v pomladnih (marec, april, maj) in jesenskih mesecih (september, oktober, november). Skozi celo leto je možna lastna dostava kosovnih odpadkov v zbirni center na Rečiški cesti. Za odvoz kosovnih odpadkov ste prejeli dva bona, vsak velja za brezplačen odvoz dveh kubičnih metrov odpadkov. Razlika med odpeljano količino in vrednostjo bona se obračuna v skladu s cenikom.

 

ZELENI VRTNI ODPAD

 

Zeleni vrtni odpad se pobira od marca do novembra, skozi celo leto ga lahko sami pripeljete v zbirni center na Rečiški cesti.

 

Za odvoz zelenega vrtnega odpada ste prejeli tri bone, vsak bon velja za brezplačen odvoz enega kubičnega metra zelenega vrtnega odpada. Razlika med odpeljano količino in vrednostjo bona se obračuna v skladu s cenikom.

Infrastruktura Bled d.o.o. ima organiziran tudi redni mesečni odvoz zelenega vrtnega odpada za gospodinjstva in podjetja z zabojniki na njihovih prevzemnih mestih.  Za ta namen uporabljamo plastične zabojnike velikosti 240 l, 770 l in 1100 l. V njih povzročitelji odlagajo listje, travo, živo mejo, rože, grmičevje, ipd., redni odvozi se izvajajo od marca do novembra enkrat mesečno. Dodatne informacije glede rednega mesečnega odvoza zelenega vrtnega odpada lahko dobite v sprejemni pisarni na tel. št. – 04/5780 512.

 

VREČKE ZA BIORAZGRADLJIVE ODPADKE

 

V gospodinjstvih ste prejeli tudi bon za brezplačen prevzem 50 kosov biorazgradljivih vrečk namenjenih zbiranju bioloških kuhinjskih odpadkov v gospodinjstvu. Prevzem vrečk z bonom enostavno opravite v sprejemni pisarni, kjer proti plačilu lahko prevzamete tudi dodatne komplete.

 

LASTNA DOSTAVA KOMUNALNIH  ODPADKOV V ZBIRNI CENTER

 

V zbirni center na Rečiški cesti 2 lahko v delovnem času zbirnega centra pripeljete vse vrste komunalnih odpadkov. Večino odpadkov iz gospodinjstev v zbirnem centru sprejmemo brezplačno, izjema so mešani komunalni odpadki, salonitne plošče, večje količine gradbenih in kosovnih odpadkov in večje količine zelenega vrtnega odpada. Pri dostavi odpadkov je pomembno, da so odpadki razvrščeni po frakcijah, da si jih enostavno odloži v zato namenjene zabojnike.

Delovni čas zbirnega centra na Rečiški cesti 2:

-          vsak delovnik od 7.00 do 19.00

-          ob sobotah od 8.00 do 12.00

-          nedelje in prazniki zaprto

 

Štefan Korošec, Infrastruktura Bled

Oglejte si tudi