Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
4°C
JUTRI
15°C
-2°C
Oceni objavo

Rebalans pod streho

Bled - Blejski občinski svet je zasedal na zadnji predpočitniški seji. Osrednja točka je bil drugi rebalans proračuna. V prvi polovici leta je namreč prišlo do sprememb pri realizacij določenih vrst prihodkov, nekaterih virov sploh ne bo možno pridobiti, spremenjena je dinamika prilivov in podobno. Zato je bilo treba poiskati možnosti zmanjšanja določenih postavk tudi na odhodkovni strani. Na žalost se niso mogli izogniti nekaterim neprijetnim ukrepom krčenja sredstev. Na Občini Bled vseeno ocenjujejo, da zato posamezne naloge, ki jih je občina dolžna financirati, ne bodo okrnjene. Rezultat tega je še vedno ohranjeno ravnotežje med predvidenimi prihodki in predvidenimi odhodki. Dejansko so planirani prihodki manjši za približno 300 tisoč evrov, vendar je bilo vmes realiziranih tudi nekaj nepredvidenih prihodkov, tako da je skupni učinek 168.648 evrov manj prihodkov in prav toliko manj odhodkov.

 

Svetniki so med drugim potrdili tudi poročila za lansko leto, in sicer poročila Infrastrukture, ki od letošnje zime ne bo več upravljala s smučiščem Straža, Adriaplina, WTE in Policijske postaje Bled, ki varnost v lanskem letu, kljub povečanju vlomov in tatvin, ocenjujejo kot zelo dobro.

V 1. fazi so potrdili Odlok o javnem redu in miru, ki med drugim prepoveduje tudi popivanje na javnih površinah. V 2. fazi bodo o odloku glasovali na seji v septembru.

Oglejte si tudi