Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
0°C
JUTRI
14°C
-2°C
Oceni objavo

Rdečemu križu zmanjkuje hrane

Bled, Radovljica -Pri Rdečem križu in drugih humanitarnih organizacijah, ki se ukvarjajo z razdeljevanjem hrane, že nekaj časa opozarjajo, da le - te zmanjkuje, ne vedo pa, kdaj bodo prejeli hrano iz rezerv EU.

 

Hrano, ki so jo razdelili pred veliko nočjo, so dobili na razpisu organizacije FIHO, vendar je tudi ta letos za nakup prehranskih izdelkov prejela manj denarja, kot prejšnja leta, potrebe ljudi pa naraščajo. Na Rdečem križu so že pri zadnjem razdeljevanju paketov hrano dokupovali sami.

 

Območno združenje Rdečega križa Radovljica je v letu 2013, ki ga je zaznamovala globoka recesija, s pomočjo 226 prostovoljcev iz 18. krajevnih organizacij na območju občin Bled, Gorje, Bohinj in Radovljica opravilo vse naloge s področja javnih pooblastil in drugih humanitarnih programov. Prostovoljci so lani opravili skoraj 34. tisoč ur dela. Lani so razdelili 811 paketov hrane skupaj s pralnim praškom, pomoč pa je prejelo 1110 oseb. V občini Bled je bilo lani 219 prejemnikov pomoči, v občini Bohinj 159, v občini Gorje 59, v občini Radovljica pa kar 673.

Oglejte si tudi