Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Ravnanje z odpadki

Zbrane količine komunalnih odpadkov v letu 2013

 

V letu 2013 smo nadaljevali z uveljavljenim načinom zbiranja komunalnih odpadkov. Rezultati ločenega zbiranja v preteklih letih so bili odlični, zbrane količine v letu 2013 pa kažejo, da smo skupaj z Vami zbrane količine ločenih odpadkov še povečali, zbrane količine mešanih odpadkov pa ponovno zmanjšali. V preteklem letu smo po naših trenutnih podatkih delež odloženih komunalnih odpadkov glede na skupno zbrane komunalne odpadke uspeli zmanjšati pod 30 %. To pomeni, da glede na evidentirane količine komunalnih odpadkov 70 % količin prestavljajo ločeno zbrani odpadki, 30 % zbranih količin pa je odloženih na deponijo.

 

Manjše spremembe v letu 2014

 

Konec meseca decembra 2013 ste uporabniki že prejeli novoletno voščilo skupaj s koledarjem odvoza mešane embalaže in papirja ter papirne embalaže. Na koledarju so z barvami označeni termini odvozov mešane embalaže za posamezno območje. Z letošnjim letom smo območje ulic Jamova, Kolodvorska, Triglavska, Valvasorjeva, Za gradom, Za žago in Župančičeva premaknili iz zelene barve na rjavo barvo, kar pomeni, da ste uporabniki zgoraj omenjenih ulic po novem vezani na termine odvozov v rjavi barvi.

 

Enako velja tudi za odvoz papirja in papirne embalaže. Termini odvoza papirja in papirne embalaže so na koledarju označeni z zvezdico (*) in se izvajajo enkrat mesečno, ob četrtkih.

 

Koledar odvoza mešane embalaže in papirja ter papirne embalaže si lahko ogledate tudi na spletni strani Infrastrukture Bled d.o.o. (www.ibled.si).

 

Prosimo vas, da v čim večjem obsegu koristite redne odvoze embalaže na vaših prevzemnim mestih, saj s tem po nepotrebnem dodatno obremenjujemo ekološke otoke. Vsekakor pa prosimo, da večje količine in večje kose embalaže (in tudi drugih odpadkov) pripeljete v zbirni center poleg upravne stavbe na Rečiški cesti 2.

 

Izvajanje kontrole na ekoloških otokih in prevzemnih mestih

 

Na ekoloških otokih bomo tudi v letu 2014 nadaljevali s kontrolo oz. pravilnostjo odlaganja pripeljanih ločenih odpadkov ter s svetovanjem in podajanjem informacij. Omenjeno kontrolo bomo v tem letu dodatno razširili tudi na kontrolo pravilnosti odlaganja odpadkov v zabojnikih pri posameznem povzročitelju (gospodinjstva, dejavnost).

Kršitelji se skladno z občinsko zakonodajo evidentirajo  ter s podporo občinske redarsko službe tudi lahko sankcionirajo.  Za kršitelje je v Občini Bled  predvidena globa v višini od 400 do 1.400 EUR.

 

Ekološki otoki so namenjeni izključno oddajanju ločeno zbranih odpadkov v gospodinjstvu. Povzročitelji iz dejavnosti ločene odpadke obvezno dostavljajte v zbirni center ali se dogovorite z Infrastrukturo Bled d.o.o. za prevzem na svojih odjemnih mestih – možnost rednega ali občasnega prevzema.

 

Delovni čas zbirnega centra na Rečiški cesti 2:

-          vsak delovnik od 7.00 -19.00,

-          sobota od 8.00 – 12.00,

-          nedelje in prazniki zaprto.

 

Štefan Korošec, Infrastruktura Bled

Oglejte si tudi