Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
6°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

Pustna povorka 2016

Letošnja pustna povorka bo na Bledu v soboto, 6. februarja. Zbor vseh prijavljenih bo ob 14.15 pri ''Backu'' (nasproti Infrastrukture Bled), predstavitev mask na Jezerski promenadi ob 15. uri, zaključek pa takoj po končani predstavitvi v Trgovskem centru s skupino DAR MAR.

 

Lani smo s skupnimi močmi uspeli s temo blejskih obvoznic pripeljati na Bled številne gledalce. Tako smo poskrbeli za nov zagon pri ohranjanju pustne tradicije v naši občini. Ker želimo letos s tem nadaljevati oziroma vse skupaj nadgraditi, bomo veseli vaše letošnje prijave. Po možnosti s skupinsko masko, ni pa pogoj. Vsak član organizirane skupine bo kot udeleženec povorke v organizirani skupini prejel pustni krof in čaj. Kot je zadnja leta že praksa, bomo udeležbo blejskih društev in klubov nagradili z dodatnim točkovanjem pri prijavah na nekatere razpise. Želimo vas tudi spomniti na člene v nekaterih pogodbah o sofinanciranju društev, ki prejemnike sredstev zavezujejo, da se odzovejo na poziv občine s sodelovanjem na raznih prireditvah.  Lahko se predstavita tudi dva kluba oz. društvi (ali več) skupaj kot ista prijavljena skupina.  

 

Tema letošnje povorke je izbrana tako kot lani - iz aktualne problematike: Supi, hostli in ostala blejska problematika …

 

Seveda lahko izberete tudi drugo temo. Menimo pa, da omenjena tema nudi dovolj možnosti in svobode za nabor idej pri vsaki skupini. Lahko pridete s supi, jih pripeljete na vozovih ali kakorkoli drugače... Imate možnost priti kot skupina mladih turistov, ki išče hostel… Če imate možnost priti s traktorjem in prikolico, lahko uprizorite dogajanje v hostlu v nočnih urah… Lahko ste mondeni turisti, ki se zgražate nad krajevno problematiko… Dobrodošli tudi z raznimi napisi, transparenti in ostalimi rekviziti… Seveda je to le nekaj idej za začetek vašega razmišljanja…

 

Zaradi lažje organizacije bomo veseli vaše prijave čimprej, po možnosti že pred skrajnim datumom, ki je ponedeljek, 1. februar.

 

Vaša prijava naj vsebuje:

 

Ime društva, kluba, skupine:

Pustno ime (če se želite predstaviti tudi pod drugim imenom):

Vodja skupine (ime in priimek, kontakt – tel. št. + mail):

Približno število udeležencev v skupini:

Kaj želite, da povemo o vas na predstavitvi po centralnem ozvočenju:

 

Za nemoten potek bomo na dan prireditve potrebovali kar nekaj prostovoljcev. Zato lahko vaše društvo, klub ali posamezniki sodelujete tudi v tej obliki.  

Vzemite vašo udeležbo na povorki kot veselo druženje in prispevek k dogajanju na Bledu in se prijavite na toni.mezan@bled.si ali po telefonu 051-30-60-89 ali 041-710-970. Na teh kontaktih sem vam na voljo tudi za dodatne informacije.

 

Tudi v letu 2016 dokažimo, da skupaj zmoremo marsikaj!

Toni Mežan

Oglejte si tudi