Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
0°C
JUTRI
14°C
-2°C
Oceni objavo

Prostovoljci, vabljeni!

Bled - Kot smo poročali, bomo na Bledu 30. decembra letos nadgradili Krog prijateljstva - ta bo postal Olimpijski krog varnosti.

Turizem Bled, Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez (OKS – ZŠZ) in zavarovalnica Adriatic Slovenica (AS) so poskrbeli, da bo zaključek leta na Bledu v znamenju rekordov. V sredo, 30. decembra, vabijo družine, športne navdušence, domače in tuje goste k sklenitvi Olimpijskega kroga varnosti okrog Blejskega jezera. S sklenitvijo kroga okrog jezera in stiskom rok obiskovalcev bodo poskušali doseči tudi Guinnessov rekord.

Na Bledu bodo obogatili dogodek Krog prijateljstva, ki v organizaciji Turizma Bled tradicionalno poteka že od leta 1999. Letos bodo tako v sredo, 30. decembra 2015, v sodelovanju z OKS – ZŠZ in zavarovalnico AS poskrbeli, da bo dogodek z imenom Olimpijski krog varnosti v znamenju Guinnessovega rekorda, predvsem pa v znamenju druženja s slovenskimi vrhunskimi športniki. Leto 2016 bo namreč olimpijsko leto, zato se bodo 30. decembra na Bledu predstavili tudi športniki, kandidati za nastop na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru 2016.

Športne navdušence, družine, domače in tuje goste vabijo, da se jim pridružijo na nepozabnem dogodku, kjer bodo skupaj sklenili Olimpijski krog varnosti okrog Blejskega jezera. Krog bosta prižgali dve olimpijski bakli, ki ju bosta ponosno nosila dobitnica srebrne olimpijske kolajne iz Atlante 1996 Brigita Bukovec in bronasti iz Barcelone 1992 Jani Klemenčič. Oba bosta krenila iz Zake, vsak po svojem bregu jezera in na Promenadi sklenila Olimpijski krog varnosti. Prav takrat bo nebo razsvetlil ognjemet.  


Prostovoljci, pozor!

Organizatorji na Bledu pričakujemo več kot štiri tisoč obiskovalcev in vabimo k spletni prijavi na dogodek na www.as.si/olimpijskikrog. Ker takšnega dogodka ne moremo izpeljati brez pomoči prostovoljcev prosim (ocenjujemo, da jih potrebujemo 100), da jih vaše društvo zagotovi čim več (vsaj 2), ki so pripravljeni 30.12. sodelovati pri pripravi in izvedbi največjega tovrstnega dogodka pri nas in postati del zapisa v Guinnessovo knjigo rekordov. Ostale člane pa vljudno vabim, da se pridružijo zgodbi in postanejo del svetovne slave. Prosimo vas, da imena prostovoljcev sporočite na mail krog.bled@gmail.com.

Vse dodatne informacije lahko dobite na tel:041/744 479 (Brane Ambrožič - vodja prostovoljcev).

Prostovoljci boste skupaj s športniki pomagali razporediti udeležence prireditve okoli Blejskega jezera. Manjša skupina pa bo pomoč nudila pri pripravi prostora za prireditev (usmerjevalne table, trakove, zaščite ipd.)

 

Skupaj nam bo uspelo!

Župan Janez Fajfar

Oglejte si tudi