Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
4°C
JUTRI
16°C
-1°C
Oceni objavo

Prestižna nagrada na WTM London

Na vodilni turistični borzi World Travel Market v Londonu je Bled prejel nagrado za športno turistično mesto, med finalisti pa je bila še Kranjska Gora. Slovenija se je medtem uvrstila med štiri finaliste letos prvič podeljenega priznanja v kategoriji Global Sport Tourism Impact Award, so sporočili s Slovenske turistične organizacije (STO).


"Da je strokovna komisija med finaliste uglednega priznanja Global Sport Tourism Impact Award uvrstila tudi Slovenijo, je izjemnega pomena za umestitev Slovenije kot odlične destinacije za športni turizem, priprave športnikov in organizacijo mednarodnih športnih dogodkov," je ocenila direktorica STO Maja Pak.

Z nagrado je bil izjemno zadovoljen tudi blejski župan Janez Fajfar, ki je te dni na sejmu v Londonu.

STO je sicer v kandidaturi Slovenije poudarila predvsem sistematično usmerjenost k trajnostnemu razvoju destinacije, osredotočenje na razvoj športne destinacije z urejeno športno infrastrukturo ter inovativnost. Zelena narava, mir, ugodna klima, dobra infrastruktura, strokovna znanja na področju priprav športnikov, diagnostike in športne rehabilitacije so privlačni elementi za športnike in športne ekipe, dodajajo na nacionalni turistični organizaciji.


V Londonu so sicer včeraj podelili priznanja v devetih različnih kategorijah na področju športnega turizma. Poleg najprestižnejšega priznanja Sport Tourism Impact Award, sta v kategoriji za športno turistično mesto 2016 (Sport Tourism Town) kandidirali dve slovenski destinaciji - Bled in Kranjska Gora, ki sta se uspešno prepričali žirijo, ki je odločala med petimi finalisti in Bled imenovala za prejemnika priznanja.

Oglejte si tudi