Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
14°C
0°C
Oceni objavo

Predsednik Republike na krogu prijateljstva

Bled - Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se bo jutri ob 17.45 uri udeležil prireditve "Krog prijateljstva" na Bledu.


Tradicionalna prireditev Krog prijateljstva okoli Blejskega jezera poteka že šestnajsto leto, letos pa se bodo dogodku ob predsedniku republike pridružili tudi slovenski olimpijci, kandidati za Olimpijske igre v Riu 2016, ugledni športniki iz Kluba slovenskih olimpijcev in množica obiskovalcev, ki bo sklenila krog prijateljstva okoli Blejskega jezera.

Predvidoma ob 17.45 bosta iz Zake okoli jezera krenili dve olimpijski bakli. Eno bo nosila Brigita Bukovec, atletinja, ki je na olimpijskih igrah leta 1996 v Atlanti osvojila srebrno olimpijsko medaljo v teku čez ovire, drugo pa bo po drugi strani jezera ponesel Jani Klemenčič, nekdanji veslač in dobitnik bronaste olimpijske medalje iz Barcelone leta 1992. Ob prihodu na promenado bosta plamen predala predsedniku republike, ki bo z dvigom olimpijske bakle naznanil prižig svetlobnih palic, obiskovalci pa bodo sklenili krog prijateljstva - če bodo uspeli sklenili krog okrog in okrog jezera, bodo ob tem dosegli tudi vpis v Guinnessovo knjigo rekordov.  

Oglejte si tudi