Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

Pozor, nove dovolilnice!

Bled - Občina Bled je za prodajo letnih dovolilnic za parkiranje na območju občine, z veljavnostjo od 01.05.2014 do 30.04.2015, ponovno pooblastila Turistično društvo Bled. Dovolilnice so na voljo  na sedežu TD Bled.

 

Na podlagi Odloka o varnosti v cestnem prometu v naseljih in sklepa župana, cena letne dovolilnice za vozila, katerih lastniki imajo prijavljeno stalno bivališče v Občini Bled in goste, ki bivajo v prenočitvenih kapacitetah v občini Bled več kot 3 dni, ostaja nespremenjena,  in sicer 25 EUR. Cena dovolilnic za ostale znaša 75 EUR, za avtobuse 100 EUR.

 

Za nakup dovolilnice za občane in goste je potrebno predložiti dokazilo o prijavljenem stalnem prebivališču na območju Občine Bled, prometno dovoljenje za motorno vozilo, na katerem bo nameščena dovolilnica in osebni dokument. Dokazilo za nakup dovolilnice za goste, ki bivajo več kot 3 dni na območju občine Bled, je žigosana in podpisana fotokopija prijavnice iz knjige gostov.

Uporabniki dovolilnic morajo v primeru parkiranja v modri coni na vidnem mestu v vozilu označiti čas prihoda, ni pa potrebno plačati parkirnine. Po preteku dovoljenega časa morajo vozilo odstraniti. V primeru parkiranja za daljše časovno obdobje prosimo, da vozilo parkirate na makadamskem parkirišču pri TVD. S tem boste pripomogli k zagotovitvi parkirnih mest za dnevne goste Bleda.

Opozarjamo, da so dovolilnice za osebna vozila neprenosljive, in da se bo izvajal poostren nadzor ujemanja številke dovolilnice in registrske oznake vozila. Na podlagi Odloka o varnosti v cestnem prometu v naseljih kršitev določila o neprenosljivosti dovolilnice prestavlja prekršek, za katerega je predpisana globa v znesku 40 EUR.

 

Medobčinski inšpektorat in redarstvo občin Bled, Bohinj in Železniki

 

Oglejte si tudi