Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
1°C
NED.
12°C
-2°C
Oceni objavo

Požari v hišah in dan odprtih vrat blejskih gasilcev

V zadnjem času je bilo v občini Bled kar nekaj večjih požarov tako v stanovanjskih kot tudi v javnih objektih. Med večjimi so bili požari v hiši na Selu in  v Kulturnem domu ter gostilni Rot na Bohinjski Beli, 7. maja pa je gorelo kar dvakrat, dopoldne kuhinja v Gorjah in popoldne še kuhinja v Zasipu. Tudi pri gašenju slednjih smo sodelovali blejski gasilci.  

Gašenje razvitega požara v objektih zahteva posebno znanje, ki ga lahko pridobimo samo z nenehnim  usposabljanjem. Za gašenje objektov se usposabljamo v izobraževalnem centru na Igu, usposabljanje se imenuje Gašenje notranjih požarov, po zahtevnosti se delijo na stopnji A in B, od letos tudi na C. Gasilci PGD Bled so se do sedaj edini iz blejske občine udeležili najbolj zahtevnega usposabljanja gašenja notranjih požarov GNP-C. Ker pa so tečaji na Igu prezasedeni, se sedaj usposabljamo tudi v Lescah, kar nam je omogočila Gasilska zveza Radovljica. Udeležili smo se ga trikrat, skupaj z nami so se ga pod strokovnim vodenjem in budnim očesom članov PGD Bled udeležili tudi člani PGD Kranjska Gora, Mlino, Rečica in  Zasip.

Dva naša člana sta letos uspešno opravila Nadaljevalni tečaj za gasilca v organizaciji Gasilske zveze Radovljica. Dejstvo je, da vsa usposabljanja pripomorejo k bolj strokovnemu pristopu in kakovostnejšemu gašenju in reševanju, pa ni pomembno ali se usposabljamo v Ljubljani, Radovljici ali na Bledu.


Blejski gasilci vas vabimo na dan odprtih vrat v nedeljo, 5. junija od 10. do 16. ure. Več si oglejte na plakatu!

 

PGD Bled

Poveljnik Gaber Mežan

Oglejte si tudi