Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
4°C
JUTRI
16°C
-1°C
Oceni objavo

Poslovil se je častni občan dr. Borut Rus

Bled - V 91. letu se je poslovil častni občan Občine Bled, dr. Borut Rus. Zadnjič me je na svojem domu sprejel ob 90 letnem jubileju avgusta lani.
Takrat je nastal naslednji zapis:

Dr. Borut Rus je v avgustu praznoval častitljivo obletnico, 90. rojstni dan. Sprejel me je na svojem domu, kjer človek takoj opazi, da je ta upokojeni zdravnik še vedno sila dejaven in da se živo zanima za dogajanje okoli sebe. Iskriv sogovornik in človek z neverjetnim spominom!

Je nekdanji podžupan občine Bled, prejemnik srebrne plakete občine Bled, častni član Turističnega društva Bled in častni član Združenja zdravnikov družinske medicine Slovenije. Nosilec zlatega prstana Gorenjskega zdravniškega društva, zlatega častnega znaka Turistične zveze Slovenije, zlate plakete ZZB NOB Slovenije in zlate medalje De Recherche dela Qualité reda sv. Fortunata. Bil je ustanovni član Muzejskega društva Bled in izjemno zaslužen za izgradnjo blejskega zdravstvenega doma.

Ko se spominja svojih začetkov na medicini pravi, da ni bilo tako težko, kot bi človek pričakoval, medicina pa da je bila njegov hobi že pred študijem.

Povprašala sem ga o zdravju ljudi na Bledu, pa pravi, da smo bili Blejci in Blejčani zdravi, kar je v časih, ko je bil še aktivni zdravnik, kazala tudi statistika. Turisti, ki so prihajali na Bled, so še v Jugoslaviji izjemno spoštovali naše zdravstvo.

Dr. Borut Rus spremlja tudi dogajanje na Bledu, meni, da za Bled ni dobro, če je preveč hrupa, še posebej pa je moteč glasen in gost promet na Ljubljanski cesti. Bled je zanj še vedno biser, ki ga je treba varovati in z njim spoštljivo ter pametno ravnati. Žalosti ga, da mladi odhajajo z Bleda in da v svojem domačem kraju ne najdejo zaposlitve, predvsem tisti s fakultetno izobrazbo. In kaj jim svetuje? ''Ostanite doma, poskušajte najti službo v svojem domačem kraju , sodelujte pri odločitvah in oblikovanju prihodnosti Bleda!''.

Zadnje slovo od dr. Boruta Rusa bo v nedeljo, 7. maja, ob 14. uri na blejskem pokopališču.

Oglejte si tudi