Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
6°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

Pokal Triglav na Bledu

Bled - Blejska športna dvorana je letos gostila že 22. Pokal Triglav - mednarodno tekmovanje v umetnostnem drsanju, na katerem se vsako leto predstavijo vzhajajoče svetovne zvezde tega športa. Tekmovanje so organizirali člani Drsalnega kluba Jesenise skupaj z Zvezo drsalnih športov Slovenije. Tekmovanje je sicer vsako leto na Jesenicah, letos pa so ga zaradi gradbenih del Podmežaklo prestavili na Bled.

 

 22. Pokal Triglav so osvojili drsalci Japonske, ki so skupaj z drugo uvrščenimi Rusi pokazali najbolj dovršene nastope in osvojili največ odličij.

Škoda, da tako uglednega tekmovanja ne uspejo bolj izkoristiti slovenski drsalci. Najboljše drsalke v članski kategoriji se tekmovanja niso udeležile zaradi poškodb in šolskih obveznosti. Pri mladinkah se je s solidno uvrstitvijo na 6. mesto izkazala Naja Ferkov iz ljubljanskega kluba Stanko Bloudek, pri kadetinjah pa Celjanka Nina Polšak z 12. mestom. V slednji kategoriji je nastopilo tudi šest perspektivnih mladih gorenjskih drsalk: Nea Smolej, Zemina Šabanović, Kaja Gril, Manja Kraigher in Ela Mohorič iz Drsalnega kluba Jesenice ter Nika Jagodic iz Drsalnega kluba Kranj. V močni konkurenci 33. tekmovalk je najbolje nastopila Jeseničanka Nea Smolej, ki je zasedla 21. mesto.

Foto: Janko Rabič

 

Oglejte si tudi