Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
4°C
JUTRI
15°C
-2°C
Oceni objavo

Podpisali protokol o dokončanju gradnje severne obvoznice

Bled - Prve sanje o blejski obvoznici, ki so jim sledili tudi realni načrti, segajo v leto 1968, ko so začeli resno razmišljati o izgradnji  obvoznice mimo Bleda. V desetletjih, ki so sledila tem sanjam in razmišljanjem, so Blejci kmalu ugotovili, da bodo nujno potrebovali dve -  južno in severno. In prvi korak je končno storjen.

 

Na Bledu sta namreč včeraj infrastrukturni minister dr. Peter Gašperšič in blejski župan Janez Fajfar podpisala protokol o izgradnji severne obvoznice, hkrati pa so odprli tudi že izgrajeni prvi odsek, ki ga zgradila in financirala občina sama. Župan Janez Fajfar je ob tem povedal, da je občina za okoli milijon evrov zgradila približno četrtino bodoče sevrene razbremenilne ceste, ki vodi proti Blejskemu gradu, Gorjam in Pokljuki, na dan pa se po tej cesti pelje tudi do 12.000 vozil.

 

Protokol je  zavezujoč obe za obe strani, severna obvoznica naj bi bila zgrajena v dveh letih, torej do glavne turistične sezone 2018. Minister Peter Gašperšič se je občini zahvalil za trud, ob enem pa ni mogel povedati, kako konkretno stojijo stvari glede južne, katere gradnja bo precej zahtevnejša in precej precej dražja.

 

Milijon evrov vreden odsek od Kovinske do vrtnarije mimo Vrtca Bled je torej odprt, vrtec pa je dobil tudi urejeno parkirišče.

Oglejte si tudi