Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
2°C
SOB.
17°C
3°C
Oceni objavo

Pestro dogajanje konec tedna na Bledu!

Bled bo med 8. in 10. majem gostil tekmo svetovnega pokala v veslanju. Prireditelji bodo v tekmovanje vključili tudi mednarodno regato, zaradi logističnih potreb pa bo nekoliko spremenjen prometni režim okrog jezera in v Mali ter Veliki Zaki.

Ta konec tedna ponuja tudi Pikino otroško olimpijado in Urbanov rokodelski sejem!


Bled je tekmo svetovnega pokala najboljših veslačev že gostil leta 2010 kot generalko za svetovno prvenstvo leto kasneje. V petek, 8. maja, bo na sporedu mednarodna regata, ki bo služila kot nekakšna uvertura v svetovni pokal, ki bo sledil naslednja dva dneva. V soboto, 9. maja, bodo potekala predtekmovanja in polfinala, v nedeljo, 10. maja, pa finalne preizkušnje. Ogled vseh tekem bo brezplačen.

Tekmovanja se bodo pričenjala ob 8.30 oziroma ob 9. uri dopoldan, končevala pa v petek okrog 19. ure, v soboto okrog 17.30, v nedeljo pa ob 15. uri. Prireditelji za prvo tekmo svetovnega pokala pričakujejo približno 600 tekmovalcev in tekmovalk iz 35 držav, seveda tudi gostiteljice Slovenije.

Poleg brezplačnega ogleda tekem so prireditelji pripravili tudi posebne obrobne dogodke v Veliki Zaki. Obiskovalci bodo lahko opravili preskus veslanja na simulatorjih, na voljo bo hrana in pijača ter razne druge aktivnosti. Tekmovanje bo za kraj pomembno tudi iz gospodarskega vidika, saj bodo vsi udeleženci nastanjeni v blejskih hotelih in penzionih. Pri organizaciji bo med drugim sodelovalo 200 prostovoljcev in profesionalnih sodelavcev.

 

Dostop do športnih oz. tekmovalnih kompleksov na jezeru bo možen od Festivalne dvorane, organizator prireditve bo s tremi večjimi avtobusi avtobusi organiziral krožne prevoze za vse akreditirane tekmovalce, spremljevalno osebje, sodnike, člane žirije, novinarje, člane delovnih teles in drugo osebje, iz izhodiščnega centra na parkirišču pod hotelom Krim. Vozili bodo v intervalih 30 minut, prvi odhod bo ob 6. uri, zadnji ob 21. uri, te krožne prevoze bodo za prevoz na prizorišče lahko koristili tudi obiskovalci, ki bodo lahko vstopili na izhodiščnem mestu pod hotelom Krim.

 

Zaradi realizacije zahtev in potreb pri organizaciji tekmovanj ter uresničitve načrtovane ureditve prometa, bo organizator uvedel nekatere posebnosti v sistemu prometa vozil in hoje pešcev, za kar je potrebno posamezne odseke cest v celoti zapreti za vse vrste prometa, na nekaterih odsekih pa spremeniti obstoječi režim.

 

Tako bo potrebna popolna zapora prometa za motorna vozila na Zupančičevi cesti od križišča s Kolodvorsko cesto do Male Zake v dneh od 6. do 10. maja, s tem, da bo režim prometa določal in urejal organizator s svojimi sodelavci. Poleg tega bo potrebna zapora prometa za motorna vozila, tudi za cestno turistični vlakec, po Veslaški promenadi med Malo in Veliko Zako ter za fijakarje v dneh od 6. do 10. maja. Za motorna vozila bo zaprta tudi cesta na odseku Kolodvorske od križišča s Kidričevo v Veliki Zaki v smeri proti oziroma do zgradbe železniške postaje Bled - Jezero, kar pomeni začasno izvajanje režima enosmernega prometa - samo v smeri proti Veliki Zaki.

Oglejte si tudi