Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-1°C
JUTRI
12°C
-2°C
Oceni objavo

Pestra in dolga seja

Sinočnja seja blejskega občinskega sveta je bila skoraj v celoti v znamenju odločanja o osnutkih odlokov o načinih izvajanja različnih gospodarskih javnih služb. Na mariborskem Inštitutu za lokalno samoupravo in javna naročila so po besedah dr. Boštjana Brezovnika pripravili celovit pregled pravne ureditve načinov opravljanja vseh javnih služb, ki se izvajajo v občini.  Skozi analizo so ugotovili, da je potrebno uskladiti odloke o načinu opravljanja javnih služb z vsemi standardi in normativi, ki so v veljavi.

 

Občinski svet je sprejel tudi osnutek Odloka o varstvu pred naravnimi in drugimi nesrečami, ki celovito ureja delo civilne zaščite. To odlok med drugim ureja tudi to, da lahko občina v izrednih razmerah pritegne k reševanju ljudi in premoženja gospodarske družbe, ki majo vozila in stroje, hrano, prenočišča in podobno.

Veliko besed so namenili tudi formalni organiziranosti športa oziroma klubov v občini, s tem, da odlok daje določeno prednost klubom, ki že delujejo in ki imajo uspešne športnike. Kot je povedal svetnik Vinko Poklukar, ki je tudi trener v blejskem tekaškem klubu, se vsak evro, ki ga občina vloži v šport, povrne.

Oglejte si tudi