Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
6°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

Olimpijski krog varnosti - nove informacije

Bled - Turizem Bled, Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih zvez in zavarovalnica Adriatic Slovenica (AS) pripravljajo zadnji dan leta veličasten dogodek v slovenskem turističnem biseru. Okoli Blejskega jezera bodo skušali skleniti najdaljšo človeško verigo na svetu v dogodku, poimenovanem Olimpijski krog varnosti na Bledu. Kot so danes sporočili prireditelji dogodka, bodo v sredo, 30. decembra, Guinnessov rekord in udeležba članov Kluba slovenskih olimpijcev pri Olimpijskem komiteju Slovenije ter olimpijskih kandidatov za nastop na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru in njihovo druženje z navijači lepa priložnost za družine, športne navdušence, domače in tuje goste, da so del zanimivega dogodka, ki bo popestril novoletno dogajanje na Bledu.

"Vsi ste vabljeni k sklenitvi Olimpijskega kroga varnosti okrog Blejskega jezera. Prijave na dogodek so v polnem teku, število udeležencev, ki bodo sklenili krog okrog jezera, je vsak dan večje. Ob tej priložnosti želimo še posebej poudariti, da je prijava na dogodek obvezna. S prijavo si namreč zagotovite potrdilo za prevzem svetlobne palice, potrdilo za koriščenje 50 odstotkov popusta z vlakom ter prejemanje aktualnih obvestil prireditve. S svojo prijavo nam boste olajšali tudi vse logistične izpeljanke, ki so potrebne za tako prireditev," so ob tem sporočili.

Vsem, ki se bodo na Bled pripeljali z vlakom, Slovenske železnice omogočajo kar 50 odstotni popust za vožnjo iz Maribora in Ljubljane v Lesce ter iz Nove Gorice na Bled. Popust velja zgolj 30. decembra, na blagajni Slovenskih železnic pa ga je možno uveljaviti ob predložitvi potrdila o prijavi na dogodek Olimpijski krog varnosti prek spletne strani www.as.si/olimpijskikrog.

Z železniške postaje Lesce je zagotovljen tudi brezplačni avtobusni prevoz do prizorišča na Bledu in tudi prevoz po prireditvi, z Bleda do železniške postaje Lesce.

Brezplačni avtobusni prevoz do prizorišča je zagotovljen za prihod vlaka iz Ljubljane in Maribora, ki prispe na železniško postajo Lesce ob 15.42 (odhod vlaka iz Maribora je ob 12.48, prihod v Ljubljano ob 14.38 in ob 14.45 prestop na vlak za Lesce).

Za potnike bo po prireditvi zagotovljen brezplačni avtobusni prevoz do železniške postaje Lesce. Za smeri Ljubljana in Maribor bo odhod vlaka iz Lesc ob 19.58 (prihod v Ljubljano ob 20.40, v Maribor pa ob 23.22 s prestopom v Ljubljani) in ob 20.36 (prihod v Ljubljano ob 21.34, v Maribor pa ob 01.16 s prestopom v Ljubljani).

Oglejte si tudi